Debat: Det nytter at stå sammen når det gælder grøn omstilling

14. oktober 2022 Nordborg
Arkivfoto
Arkivfoto

Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver:

Så skete det igen. Et vindmølleprojekt i Svenstrup blev søsat ovenfra, hvilket førte til mange borgerprotester. Det medførte også en del bekymring blandt borgerne i området. inden projektet blev opgivet.

I Fælleslisten støtter vi alle initiativer omkring den grønne omstilling, herunder vindkraft. Men vi støtter ikke den grønne omstilling på en måde, så ethvert smukt område i kommunen skal plastres til med enten solceller eller vindmøller.

Det må være muligt at finde placeringer der ikke ødelægger herlighedsværdien i nogle af Sønderborgs flotteste områder. Langs motorvejene for eksempel.

Det væsentligste problem i dette er dog den manglende borgerinddragelse.

Fælleslisten sagde det under valgkampen, og vi siger det igen:

Hvis kommune og byråd ikke inddrager borgerne og lytter til dem på et tidligt tidspunkt, inden der planlægges opsætning af vindmøller og solceller m.m., så vil I hver gang komme til at skubbe et bjerg af folkelig modstand foran hvert eneste grønne projekt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vil medføre en af to ubehagelige effekter. Enten at I gennemtrumfer projektet mod borgernes ønske, eller til I bliver nødt til at give op.

Det er tvingende nødvendigt at gøre borgerne til en tidlig del af den grønne omstilling – ellers kommer den ikke i mål.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Kultur, Augustenborg

Børn og barnlige sjæle er velkomne til julefest i Kultursalen

1. december 2022 Kultur

Augustenborghallerne inviterer børn og barnlige sjæle til juletræsfest nu på lørdag fra kl. 14.00 til 16.00 i Kultursalen i Augustenborghallerne. Sidste weekend var der juletræstænding i Slotsparken, men på lørdag er det Augustenborghallernes tur til at fejre julens komme. Det skriver halbestyrelsen i en pressemeddelelse. Juletræsfesten vil vanen tro være med masser af musik, sanglege […]

Læs mere...