Debat: Eftertænksomhed i kølvandet på kasernebesøg

29. januar 2015 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Madeleine Mosberg, Sønderborg, skriver:

Vi var i den situation, at vi ønskede at bortgive vores ellers udmærkede stationær computer med både skærm og printer fra H.P.

Madeleine Mosberg.

Madeleine Mosberg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor kontaktede vi Sønderborg Kasserne ved lederen for de Syriske flygtninge, Per. Vi ville høre om, de ønskede at modtage  computeren  som gave fra os til de syriske flygtninge.

Promte kom der svar, at det ville de uendelig gerne og de ville afhente det omgående. Jeg bad om lov til selv at komme ind og se, hvorledes det ville blive modtaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kaserne-besøg er en oplevelse

Forinden havde jeg en søndag eftermiddag gået rundt inde på Kasernens område  og set, hvordan de bor. Overalt blev jeg som kvinde mødt med respekt, vinken og smil! At se dem hænge ud af vinduerne og smile og komme mig i møde, var en dejlig oplevelse, som jeg kan anbefale alle at gøre.

Forrige mandag kørte vi så ind med computersættet og afleverede det til lederen, der så ville sætte det op et sted, hvor alle kunne få glæde af det. Jeg bad om en lille rundvisning af lederen. Det var virkeligt dejligt og se, hvorledes de Syriske Flygtninge arbejdede med at male og renovere kasernen indvendigt! Alle de smil vi fik med på vores vej rundt, varmede godt!

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg spurgte ind til mange forskellige ting. Blandt andet er det rygter uden hold i virkeligheden, at de syriske

Juledag sender en forening Dannebrog til tops på kasernen.

flygtninge går rundt med hver sin I-Pad. De har deres telefoner, som de bruger til at holde sig i kontakt med familien hjemme i Syrien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Syrere får intet foræret

Jeg fik også oplyst, at for at de skal lære at omgå os danskere, der donerer både tøj og cykler, som syrerne så køber for deres egne penge. Mange har købt og betalt for deres cykler, et beløb på både 50 og 100 kr. ud af deres madpenge. Hvis de fik det foræret gratis, kunne de måske omsætte det til andre flygtninge for et beløb. Det ville man undgå.

Man har på kasernen en tøjbutik, der er åben hver 14 dag. Mange har jo afleveret tøj til dem. Men igen skal de købe det for deres egne penge for ikke at sælge det videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg spurgte også, om der havde været uro på kasernen: – Aldrig var svaret.

De er så taknemmlige for, hvordan vi danskere har modtaget dem med  godhed og kærlighed!. føtex

Desuden spurgte jeg, om de ville hjem igen til Syrien eller de hellere ville blive i Danmark og uddanne sig. Helt klart ville de gerne tilbage til Syrien og til deres familier og hjælpe til med at opbygge landet igen.

Føtex kommer syrere i møde

Jeg forarges over, at nogen kan blive vrede over at Føtex, Sønderborg, oversætter deres priseskilte til Arabisk? Tænk dog på hvor lidt de får at købe for, Hvorfor skal de ikke oplyses om billige tilbud ligesom os andre? Det kommer da os alle tilgode i den sidste ende. Det burde mange tænke over i øjeblikket, hvor der er en heftig debat omkring emnet!

Jeg kan på det varmeste anbefale alle her i byen, at gå ind på kasernens område og se, hvordan hverdagen former sig for disse glade og ydmyge gæster i vor by!

 

22. februar 2024 Augustenborg, Politik

Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

22. februar 2024 Augustenborg

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket. Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der […]

Læs mere...