Debat: En fast forbindelse til Fyn er lig med velfærd

21. januar 2021 Augustenborg

Lundsgaard og Lehmann Petersen skriver:

En fast forbindelse fra Als og til Fyn, vil give utrolig større livskvalitet for de, der til daglig bor i den sydlige af del Danmark – Als og Sønderjylland – og har brug for at komme til Odense Universitets Hospital OUH.

Tænk blot på, hvad op til to timers besparelse i køretid på en dagstur til Odense og retur betyder for personer, der har behov at komme på OUH.

I dag skal man være heldig for at ramme en af de syv daglige afgange som færgen har. Det er vel en stærk årsag til, at så få bruger færgen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Øen Als er Danmarks 6. største ø, med over 50.000 indbyggere. Det er der mange, som glemmer.

Sønderborg Kommune alene har omkring 75.000 indbyggere.

Velfærd for disse borgere, der bor i den sydligste del af landet er af stor betydning. Bygges der en fast ‘grøn’ forbindelse over Lillebælt, med direkte vej til Odense, vil det betyde utroligt meget for området, ligesom kulturelle- og turistmål over det sydlige Lillebælt kan være med til at udvikle velfærden for alle.

Ikke alene spares der tid, men med en fast forbindelse vil man kunne køre via Bøjden på hvilket som helst tidspunkt af døgnet man ønsker, eller har behov for. Se… det er velfærd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indlægget er fra regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen og bestyrelsesmedlem i foreningen Als-Fynbroen, Erling Lundsgaard.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...