Debat: Erik Lorenzen må ind i pc-sagerne

25. februar 2015 Nordborg

Formand for Venstre på Nordals, Lars Romsøe Grandt, skriver:

Når jeg læser Formanden for Børne- og uddannelsesudvalget, Erik Lorenzens kommentarer på SønderborgNyt, om at der ikke må forlanges, at børn i folkeskolen skal købe deres egen pc, så undrer det brev, forældre med børn på Nordalsskolen modtog. Men her må formanden vel kunne hjælpe med at tolke, hvordan brevet skal forstås.

Citat: ”Det er derfor nødvendigt, at eleverne dagligt har mulighed for træning i de prøverelaterede discipliner. Skolerne har ikke computere nok til alle elever.”computer

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvordan forestiller formanden sig, at der bliver trænet uden midler til træning?

Der bliver skrevet en del om at der ikke er udstyr nok, og der lægges op til at børn medbringer deres egen, herefter skrives, citat: ”Vi har valgt at begynde med 7. – 9. årgang med start 1. maj. ” hvorefter der bliver beskrevet, hvordan udstyret, der skal investeres i, skal være.

Det lugter langt væk af, at man bevidst prøver at omgås loven, og sende regningen til forældrene.

I brevet står der ikke en eneste gang nævnt, hvor de forældre, der ikke har mulighed for at skaffe udstyr, kan få hjælp. Ikke en gang står nævnt, at det kun er en opfordring, ikke et krav. Ikke en gang står nævnt, hvad der vil ske, når et barn kommer i skole uden pc, og der ikke er mulighed for at låne skolens.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilgengæld står der i brevet, at de, programmer der skal bruges, ligger online, samt at det arbejde eleverne laver, lægges i ”skyen”. Og stadig opfordres til selv at medbringe sit eget udstyr.

Hvorfor?

Når det hele kan tilgås fra en hvilken som helst enhed, er det da uendeligt ligegyldigt, hvem der står som juridisk ejer.

Jeg har en forventning om, at formanden går aktivt ind i sagen, og får rettet brevet til, så der ikke opstår misforståelser.

Eller at der bliver sendt en skrivelse ud til de forældre, der i første omgang fik brevet, hvori lovens bestemmelser, samt en opfordring til, at dem der har penge og lyst til at hjælpe skolen med at få projektet til at køre, gerne må gå ud og investere i en bærbar enhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gør bestemt ikke noget, man prøver at være ærlig for en gangs skyld.

Læs Nordalsskolens brev HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...