Debat: Erik Lorenzen, respekter dog Venstre

28. oktober 2014 Debat

Formand Peter Brodersen, Venstre i Sønderborg, skriver:

Erik Lorenzen, Fælleslisten, langer i et forholdsvist langt læserbrev lørdag på netavisen SønderborgNyt ud efter Peter Hansen, Venstre og tillægger ham meninger og synspunkter, der i højere grad er forvirrede meninger opstået i hovedet på Erik Lorenzen end udtalt af Venstres politiske ordfører Peter Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lorenzens eneste ”bevis” er, at Peter Hansen ikke omtalte Erik Lorenzen på det ekstraordinære byrådsmøde.rådhus

Læserbrevet efterlader umiddelbart indtrykket af en småfornærmet mand, som slet ikke har forstået de politiske vilkår og følgevirkninger, når han i en flertalsgruppe bevidst er med til at holde et stort mindretal på 13 af 31 mandater udenfor politisk medbestemmelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mindretallet, der dog repræsenterer 42 % af borgerne, har på intet tidspunkt været inviteret med i en bred samarbejdskonstituering. Venstre vil hellere end gerne et reelt samarbejde.

Det var også derfor, Venstre – Peter Hansen og undertegnede og andre – inden valget gentagne gange forsøgte at få etableret samarbejde med bl.a.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælleslisten.

Dette blev blankt afvist af Fælleslisten. Venstre forsøgte helt indtil valget at appellere til en bred samarbejdskonstituering – men blev blokeret af Fælleslisten. Venstre har senest i forbindelse med Sven Jensens partiskifte anmodet om en bred omkonstituering, så hele byrådet blev medinddraget – og blev igen afvist.

Venstre tilbød i budgetforhandlingerne et kompromisbudget, men blev igen afvist – af Fælleslisten.

Det er interessant at læse i Erik Lorenzens læserbrev, at han aldrig vil stille op for Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er dog klar tale. Ligeledes anfører han, at han både i nuværende byråd, men også i forhold til senere konstitueringer” finder det meget svært at samarbejde med Peter Hansen, ”hvis hans holdning også er venstregruppens holdning”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hertil skal jeg præcisere, at Venstre har valgt en politisk ordfører, der fører ordet på venstregruppens vegne. Og hvem, vi vælger til den opgave, er der såmænd ikke andre politiske partier eller lister, der skal blande sig i.

At Peter Hansen skulle ønske Fælleslisten hen hvor peberet gror – Hvor er det for resten? – står fuldstændig for Erik Lorenzens egen regning..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk