Debat: Erik Lorenzen, respekter dog Venstre

28. oktober 2014 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Formand Peter Brodersen, Venstre i Sønderborg, skriver:

Erik Lorenzen, Fælleslisten, langer i et forholdsvist langt læserbrev lørdag på netavisen SønderborgNyt ud efter Peter Hansen, Venstre og tillægger ham meninger og synspunkter, der i højere grad er forvirrede meninger opstået i hovedet på Erik Lorenzen end udtalt af Venstres politiske ordfører Peter Hansen. Erik Lorenzens eneste ”bevis” er, at Peter Hansen ikke omtalte Erik Lorenzen på det ekstraordinære byrådsmøde.rådhus

Artiklen fortsætter under annoncen

Læserbrevet efterlader umiddelbart indtrykket af en småfornærmet mand, som slet ikke har forstået de politiske vilkår og følgevirkninger, når han i en flertalsgruppe bevidst er med til at holde et stort mindretal på 13 af 31 mandater udenfor politisk medbestemmelse. Mindretallet, der dog repræsenterer 42 % af borgerne, har på intet tidspunkt været inviteret med i en bred samarbejdskonstituering. Venstre vil hellere end gerne et reelt samarbejde.

Det var også derfor, Venstre – Peter Hansen og undertegnede og andre – inden valget gentagne gange forsøgte at få etableret samarbejde med bl.a. Fælleslisten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dette blev blankt afvist af Fælleslisten. Venstre forsøgte helt indtil valget at appellere til en bred samarbejdskonstituering – men blev blokeret af Fælleslisten. Venstre har senest i forbindelse med Sven Jensens partiskifte anmodet om en bred omkonstituering, så hele byrådet blev medinddraget – og blev igen afvist.

Venstre tilbød i budgetforhandlingerne et kompromisbudget, men blev igen afvist – af Fælleslisten.

Det er interessant at læse i Erik Lorenzens læserbrev, at han aldrig vil stille op for Venstre. Det er dog klar tale. Ligeledes anfører han, at han både i nuværende byråd, men også i forhold til senere konstitueringer” finder det meget svært at samarbejde med Peter Hansen, ”hvis hans holdning også er venstregruppens holdning”. Hertil skal jeg præcisere, at Venstre har valgt en politisk ordfører, der fører ordet på venstregruppens vegne. Og hvem, vi vælger til den opgave, er der såmænd ikke andre politiske partier eller lister, der skal blande sig i.

Artiklen fortsætter under annoncen

At Peter Hansen skulle ønske Fælleslisten hen hvor peberet gror – Hvor er det for resten? – står fuldstændig for Erik Lorenzens egen regning.

28. februar 2024 Sønderborg, Frivillige

Unge ensomme kan få hjælp af andre unge

28. februar 2024 Sønderborg

Vi er nødvendige, fordi der er rigtigt mange unge i Sønderborg, som er ensomme. Og det bliver ikke lettere at håndtere, når ensomhed blandt unge er et tabu, siger tre unge kvinder, som er frivillige i foreningen Ventilen, Ven-til-en, der holder til i Mejeriet. “Når der er ensomme unge, der hører om os, så går […]

Læs mere...