Debat: Evakueringen inden bombesprængningen forleden får SF-medlem til at stille spørgsmål

20. november 2022 Sydals

Erik Bach, SF-medlem, Høruphav, skriver:

Der har været kritik af beredskabet i Sønderborg i forbindelse med sprængningen af bomberne på Kær. Politiet frikender sig selv for den dårlige håndtering. Politiet laver aldrig fejl. Nu er det ikke politiet som skal stå for evakueringsplaner, men beredskabskommissionen med borgmesteren som ‘født’ formand. Der skal – bør – være en plan for evakuering.

Hvordan ser den ud?

Man skal have et opsamlingssted og derfra skal man så fordele personerne ud til de steder, hvor de skal opholde sig. I Sønderborg har vi faktisk flere steder som er egnet. Lad os tage spejderhytterne, som er fri. Der er sikkert også andre steder, som er egnet. I gamle dage skulle Nimbusejere stille deres Nimbus til rådighed for beredskabet.

Nu var det ikke så mange, som det drejede sig om. Der kunne være tilfælde, hvor det drejer sig om mange flere personer. I Røde Kors’ asylafdeling tog man kontakt til steder med stort køkken.

Havde det drejet sig om flere dage hvad så? Hvem har ansvaret og hvor er det henne? Politiet er kun en del – værktøj – i denne proces. Men de har sæde i beredskabskommissionen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Kultur, Augustenborg

Børn og barnlige sjæle er velkomne til julefest i Kultursalen

1. december 2022 Kultur

Augustenborghallerne inviterer børn og barnlige sjæle til juletræsfest nu på lørdag fra kl. 14.00 til 16.00 i Kultursalen i Augustenborghallerne. Sidste weekend var der juletræstænding i Slotsparken, men på lørdag er det Augustenborghallernes tur til at fejre julens komme. Det skriver halbestyrelsen i en pressemeddelelse. Juletræsfesten vil vanen tro være med masser af musik, sanglege […]

Læs mere...