Debat: Fælleslisten er stærkt imod der bygges et motel på kasernen

30. september 2022 Nordborg

Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver:

Et lille flertal i byrådet vil gerne have endnu mere bebyggelse på kaserneområdet og Fælleslisten vil gerne støtte de partier der vil bevare kaserneområdet som det ligger i dag.

Det lykkedes at skabe basis for at bevare og bruge kasernens bygninger, i øvrigt med en meget fin løsning der tilgodeser både bygninger og foreninger og endelig har man også fundet en liberal anvendelse af de gamle værkstedsbygninger. Eventstedet Sergenten er en særdeles flot løsning med respekt for bygningerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men desværre kan Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti sekunderet af Enhedslisten, ikke nøjes med den succes. Nej, nu ønsker man et motel midt i den succes, man allerede har skabt.

Desværre er bebyggelse og udnyttelse af både havne- og kaserneområdet nærmest blevet et mantra.

Men man glemmer nok, midt i begejstringen, hvad det er, der skaber dette unikke miljø. Det er jo netop originalitet.
At Slesvigsk Parti ser et stort potentiale i kaserneområdet, lukker jo op for en glidebane ledende frem til al slags byggeri overalt omkring de gamle bygninger og deraf følgende trafikal belastning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bevares, vi ved godt, at når denne brofaste konstellation får en fiks ide, så er det formentlig umuligt at argumentere dem fra tanken igen.  Men omvendt skal de ikke heller ikke bagefter påstå, at der ikke var betænkeligheder blandt borgerne.

Vi har et unikt område der både fortæller en meget væsentlig del af byens historie, og samtidig består af en flot og majestætisk bygningsmasse. Bygningerne fortæller også, hvordan det med respekt og omtanke lykkedes at bevare bygningerne og på fornem vis give dem nutidigt liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælleslisten har intet imod et motel med billigere værelser, som der formentlig er god brug for. Men hvorfor bygge et relativt lille motel, 32 værelser lyder jo ikke af meget, i centrum af byen?

Der kunne rimeligvis findes masser af andre områder i periferien, hvor det kunne fungere endnu bedre.  Områder med yderligere udviklingsmuligheder, bedre trafikale forhold og større frihed til både at opføre og drive et sådant motel. Dette var jo netop en god mulighed for at få både turister og arbejdspladser ud af Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lad nu byen vokse udad i stedet for indad og lad centrum, havnen, kasernen og alle de andre lokale miljøer få en tiltrængt pause.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...