Debat: Fælleslisten sikrede lærerne frihed og råderet

5. februar 2016 Sønderborg

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Erik Lorenzen, Fælleslisten, skriver:

Venstre i Billund siger nej til at give lærerne frihed og råderet i Billunds skoler og Venstre i Sønderborg siger ja i forhold til at give lærerne frihed og råderet over 240 timer i Sønderborg.

Erik Lorenzen har siden lærerkonflikten været i dialog med lærerne.

Erik Lorenzen har siden lærerkonflikten været i dialog med lærerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælleslisten i Sønderborg har fra starten været garant for at gå i dialog med lærerkredsen for at finde fælles fodslag om opgaven med skolereformen.

Oven på en lockout hvor udfaldet var givet på forhånd, var vi i Fælleslisten ikke indstillet på at træde på en hel personalegruppe, der lå ned i forvejen.

Vi fik opbakning fra et flertal i byrådet.

Venstre i Sønderborg stemte imod at vi gav forvaltningen opgaven med at gå i dialog med lærerkredsen i kommunen i slutningen af 2013.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre i Sønderborg stemte imod da administrationsgrundlaget var en realitet i foråret 2014.

Venstre i Sønderborg gav efter en måneds betænkningstid efter og sagde ok for at administrationsgrundlaget fortsat skulle indholde 240 timers frihed til lærerne, da det blev evalueret i foråret 2015.

Godt nok melder Venstre i Sønderborg ud at de er blevet klogere. Det er selvfølgelig altid et godt tegn. Men at fremhæve glæden ved at have lavet et administrationsgrundlag må de nok overlade til andre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg  må blot  konstatere at hvis Venstre i Sønderborg havde siddet på magten så havde vi ikke haft et skoleadministrationsgrundlag, en konstruktiv  dialog med lærerne og et godt arbejdsmiljø.

Så havde også Sønderborg fulgt de bastante udmeldingerne fra KL og været i samme båd som Billund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dette har i hvertfald været Venstre i Sønderborgs holdning indtil for ganske kort tid siden.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...