Debat: Fælleslisten vil gi’ borgere og bibliotek i Ulkebøl en chance

10. februar 2016 Sønderborg

Det første spadestik til det nye Multikulturhus på havnen er nu taget og dermed også en flytning af hovedbiblioteket fra Kongevej til Havneområdet en realitet om kort tid.

Dybbøl Bibliotek er ikke mere på listen over mulige lukninger og Fælleslisten ønsker ikke heller at lukke Ulkebøl Bibliotek blot fordi, der er en lav brugerfrekvens på nuværende tidspunkt.

Erik Lorenzen og Fælleslisten vil give borgere og bibliotek i Ulkebøl en chance.

Erik Lorenzen og Fælleslisten vil give borgere og bibliotek i Ulkebøl en chance.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgerne i Ulkebøl-området skal have samme mulighed som andre lokalområder, så de kan bevise at biblioteket er en vigtig del af deres hverdag. Men det kræver jo, at det er tilgængeligt.

Derfor skal biblioteket have indført selvbetjening, som vi har på de fleste andre biblioteker. Vi kan se at netop det  øger udlåningen og brugen af biblioteket betydeligt.

Hvis samme effekt ikke skulle vise sig  i Ulkebøl som den vi ser andre steder, må vi tage en lukning op til senere overvejelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælleslisten vil give borgerne og Ulkebøl chancen for at vise, at deres behov for et lokalt bibliotek, ikke er påvirket af et nyt hovedbibliotek på Havnen.

Effektivitetsstrategiens krav på 1 million inden for biblioteksområdet kan findes godt findes alligevel. Der er politisk nikket til, at det ikke nødvendigvis skal ske ved strukturændringer.

Noget kan hentes ved at biblioteket i Broager flyttes til det kommende medborgerhus. Det sparer drift af de nuværende lokaler og giver sammenhængskraft og synergieffekt ved at have lokalhistorisk forening, bibliotek og foreninger i samme hus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mere selvbetjening kan også give en reduktion i den tid, der er afsat til bemanding i de enkelte afdelinger.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...