Debat: Falckredder synes regionsrådet har fredet BIOS

23. oktober 2015 REGIONALT

Falckredder Finn Andersen, Haarby, skriver til SønderborgNYT:

Siden Region Syddanmark i 2014 stort betingelsesløst, forærede ambulancekontrakten til det Hollandske Bios, har begge parter kæmpet alvorligt med troværdigheden.

På alle de første infomøder Bios og dir. Morten Hansen afholdt, lovede de guld og grønne skove til redderne, bare de søgte over til Bios.

Artiklen fortsætter under annoncen

Altsammen skulle foregå i tæt dialog med redderne og deres tillidsmænd/fællestillidsmænd. Der ville være ugentlige nyhedsbreve, nye ambulancer, nyt udstyr, nye styresystemer, nye vagtplaner osv. og Morten Hansen ville have personlige ansættelsessamtaler, med hver enkelt redder.

Redderne var overvejende positive, navnlig hvis alt det de lovede holdt stik.

Men…

Det gjorde det bare ikke. Intet af det lovede holdt stik. Fællestillidsmænd og nogle bekymrede politikere, rykker Bios og Morten Hansen for en plan, for ansættelser. Efter flere ændringer af strategien, opdager Bios og Morten Hansen først op i foråret 2015, at nu haster det med ansættelser. Selv vagtplanerne kan redderne stadig ikke få oplyst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter i 6 mdr. at have holdt redderne for nar og løjet for dem, er det vel forståeligt, at redderne ikke ligefrem “vælter” over til Bios. Bios må i foråret 2015 ligefrem afholde et “tillidsskabende” møde med redderne. Men det var for sent. Tilliden til Bios og Morten Hansen var væk.

Politikere, forretningsfolk, specialister, økonomer, professorer selv folketingspolitikere udtrykte stor skepsis og biosbekymring ved dette projekt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Umiddelbart før opstart 1 septemeber opdager regionen, at Bios har løjet om deres vagtplan. Den hang ikke sammen.

Efter driftsstart opdager regionen yderligere, trods tæt overvågning af Bios drift og vagtplaner, at beredskaber i stort antal ikke er tilstede og fortsat ikke er det.

Politikerne svigter

Den præhospitale formand Thyge Nielsen har i helt uhørt og nærmest påfaldende grad, forsvaret Bios. Alle oplysninger, advarsler tilbagevises og til sidst enes alle, både Bios, Thyge Nielsen, embedsværket, sundhedsdirektør og regionsdirektør, om at der faktisk er tale om kontraktbrud. Men når det nu ikke kan være anderledes, så er det også ok.

Artiklen fortsætter under annoncen

Set udefra virker det jo fuldstændig vanvittigt, at en snæver kreds af politikere, kan sætte en hel regions borgeres liv og helbred på spil.bios3

At politikerne totalt mister deres dømmekraft og entrerer med det Hollandske Bios, der har kartelsager, faglige sager og en svag økonomi, der i udstrakt grad bygger på gæld, men i bagagen, som værende den bedste til ambulancedrift i en hel region.

Artiklen fortsætter under annoncen

På den baggrund, kan det vil næppe komme bag på nogen, at der opstår en opinion. Både borgerne og pressen er selvfølgelig undersøgende og kritiske, over for det der kommer frem. Navnlig når det ikke er troværdigt og kan have alvorlige konsekvenser.

Kender forretningsgangen

Min baggrund for at være kritisk, er ca. 30 år i Falck som ambulanceredder. Jeg kender derfor godt forretningsgangene og ved hvad det kræver, at få sådant et kompliceret setupp til at fungere.

Jeg kender vigtigheden af god økonomi, loyale medarbejdere, solid gennemprøvet drift og et kæmpe knowhow. Jeg er også ansat i et firma der hylder ytringsfriheden og ikke truer sine medarbejdere, vidner, pårørende og biossamarbejdspartnere til tavshed, med tjenestelige samtaler og fyringer, hvis man påtaler uregelmæssigheder.

Derfor finder jeg det også lidt underligt at Thyge Nielsen mfl. som jo selv oplyser, at de ikke har forstand på ambulancedrift, så ukritisk fastholder Bios, trods utallige kontraktbrud. Når man samtidig ved. at netop det embedsværk og den direktionsgang, politikerne har skullet læne sig op ad, mildest talt har haft nok at se til, med dårligt klima og ledelsesproblemer.

Så selv om jeg ved det er voldsomt irriterende, for både Bios, Morten Hansen, Thyge Nielsen, regionen mfl. så stopper denne kritik ikke, før vi ser nogle politikere, der ikke bare siger “ansvaret er i sidste ende vores” men påtager sig det ansvar og gør noget ved det. Det skylder de borgerne og redderene, uanset hvilket firma redderne arbejder for.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. august 2021 Erhverv, Sønderborg

På lørdag er der Sommerfest på Bryggertorvet

2. august 2021 Erhverv

Nova Data er igen initiativtager til et brag af en Sommerfest på Bryggertorvet i Sønderborg, hvor først Michael Vogensen og derefter Downtown Dynt giver koncert. Brygertorvet er pladsen mellem Føtex og Nova Data. “Når det både er Michael Vogensen og Downtown Dynt, der spiller, så skyldes det, at ESET, som er et firma, der leverer […]

Læs mere...