Debat: Flertal i Økonomiudvalget sløjfer byrøddernes avisabonnementer

23. november 2022 Sønderborg

Byrådsmedlem Didde Lauritzen, Socialdemokratiet, skriver:

Onsdag skulle vi på økonomiudvalgets møde træffe beslutning om budgetreduktioner på økonomiudvalgets område. Herunder en reduktion på 200.000 kroner på udgifter til byrådet.

For os i Socialdemokratiet er det afgørende, at Byrådet også bidrager til de budgetreduktioner, som rammer hårdt i vores forvaltning.

Som udmøntning af de 200.000 kroner på byrådets konto, var foreslået at fjerne byrøddernes Jydske Vestkysten- og Mandag Morgen-abonnementer, som samlet koster 105.000 kroner.

Vi anerkender andre partiers argumenter om, at det er vigtigt for lokalpolitikere at følge med i lokalpressen, men vi fastholde,r at det kan byrødderne godt selv betale for. Det har vi gjort uden problemer indtil 2016 og det mener vi, kun er ret og rimeligt.

Som man vil kunne se af beslutningen, besluttede et flertal bestående af Slesvigsk Parti og Socialdemokratiet, at skære byrøddernes abonnementer på JV, Mandag morgen og Danske Kommuner væk.

Et mindretal bestående af Venstre og Nye Borgerlige stemte imod.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...