Debat: Foreningen MC mod Mobning støtter Mikkel fra Hørup Centralskole

7. juni 2018 Sydals

Foreningen MC mod Mobning skriver:

På skønne Als bor Mikkel med sin mor og to søskende. Han går i 8. klasse på Hørup Centralskole.

Mikkels mor gjorde allerede i 2013 opmærksom på, at hendes søn blev mobbet i skolen. Han havde derfor en del fravær og her i 2018 er intet forandret.

Mikkels mor beskriver Mikkel som nedtrykt, ked af det og meget vred. Han går i skole, fordi han får at vide, at han skal, men for ham ender det altid med et nederlag på grund af både fysisk og psykisk mobning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er intet gjort for at forbedre hverdagen for Mikkel.

Svigt

Resultatet er, at forældrene i år modtager besked fra skolen om at Mikkel, på grund af sit høje fravær, rent fagligt ikke er uddannelsesparat. De tilføjer, at fremmøde er forbedret og han byder også mere ind, så de konkluderer at det går ”stille og roligt fremad”.

Men det er slet ikke Mikkels oplevelse.

Han oplever skoledage med frygt for hvad han den dag skal udsættes for. Det er ikke sjældent, at han beder sin mor om at komme til psykolog og heller ikke sjældent, at han taler om selvmord.

Artiklen fortsætter under annoncen

At lade stå til i flere år har nu lært Mikkel, at det er ham der er noget galt med og det er da også forsøgt fra skole og kommunes side at foreslå, at det jo nok er i hjemmet problemet er. Det har vist sig – ikke overraskende – at det ikke er tilfældet. Man må da også spørge sig selv, hvordan fysisk vold i skolen kan være et problem, som Mikkels mor har frembragt.

Voldeligt overfald i skolen

Mikkel blev for kort tid siden overfaldet af flere 9. klasses elever. Der var vidner til overfaldet og udover de knubs det fysisk og psykisk gav Mikkel, så blev hans telefon samtidig ødelagt. Moderen henvendte sig til skolen med besked om, hvem der havde begået overfaldet og at hun forventede at Mikkels telefon blev erstattet. Desuden oplyste hun, at hun kraftigt overvejede en politianmeldelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Set i bagklogskabet lys, så skulle hun nok have indgivet den anmeldelse. Skolens svar var, at de lige skulle høre den anden side af historien, men at det jo ville blive svært for Mikkel at bevise, at hans telefon ikke allerede var i stykker, så Mikkels mor burde undersøge erstatning fra deres egen forsikring.

Der er ikke sket mere i denne sag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...