Debat: Frie og samarbejdende skoler

24. januar 2022 Nordborg

Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver:

Ellen Trane Nørby og Venstre lægger op til at Sønderborg skal være frikommune i forhold til folkeskolerne.

Det lyder som en rigtig god idé og det kunne være med til at befri kommuneskolerne for nogle af de snærende bånd, og på sigt sætte dem i stand til at matche friskolerne.

Det vil samtidig give det frie skolevalg en bredere dimension, idet der så ville være tale om et reelt valg mellem skoler og ikke kun et følelsesmæssigt eller ideologisk valg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Folkeskolen er et trin i vores børns opvækst og dermed er den et fælles ansvar. Alle er vist enige om, at ansvaret for en god folkeskole ikke kun er politikernes, men også skoler, forældres, læreres og alle andre aktørers.

Der hersker jo nærmest konkurrencelignende tilstande mellem de to skoletyper, og konkurrence er som bekendt sundt. Men kun når konkurrencen er på lige vilkår.

Hvis fri- og kommuneskolerne fik lige vilkår, kunne konkurrencen over tid forvandles til et lærende samarbejde. For det den ene skole ikke kan, det kan den anden – og dette gælder begge veje, hvis man vil anskue det i den positive optik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man giver den kommunale folkeskole lidt friere råderum og lidt videre rammer for udvikling, var der også basis for en gensidig læring. Ikke fordi denne mulighed altid har eksisteret, men fordi der nu også kunne blive plads og råderum for kommuneskolerne til at implementere nogle af de ting friskolerne udmærker sig med.

Det er min helt klare overbevisning at først og fremmest eleverne, men også skoler, lærere og forældre vil få udbytte af lige vilkår og et lærende

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...