Debat: Gode folkeskoler tæller for tilflyttere

27. maj 2022 Sønderborg

Lokalformand Dorthe Wildt Nielsen, Liberal Alliance, skriver:

Der er netop kommet en temmelig dyster fremskrivning af Sønderborg kommunes befolkningstal, hvor det estimeres, at der i 2045 vil være 5 procent færre indbyggere i kommunen. At der også vil være noget af en skævvridning mellem børn, unge og arbejdsdygtige i forhold til folk uden for arbejdsmarkedet er der ingen tvivl om.

Hvad kan man stille op? Mads Hagen fra Venstre vil gerne have flere unge til at blive i kommunen og undrer sig over, at der ikke er kommet nogen uddannelser til kommunen, der  – traditionelt – tiltrækker kvinder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg undrer mig bestemt også over det sidstnævnte – for befolkningstallet i Sønderborg Kommune har det været skidt, at vi mistede sygeplejerskeuddannelsen og ikke har fået uddannelser som pædagog, bioanalytiker eller lignende.

Til gengæld er jeg uenig i, at unge i højere grad bør blive i kommunen.

Mange unge, der er vokset op langt fra de store byer, trænger til at komme væk fra de små miljøer og til en storby, hvor de kan møde nye mennesker, udvikle sig og benytte sig af alle de muligheder, der er dér. Det er godt. Det er svært ikke at blive lidt konspiratorisk under den nuværende regering, så jeg frygter faktisk, at vi i fremtiden risikerer, at de røde partier beslutter, at man skal blive boende dér, hvor man er født og opvokset, idet det jo ville være en ‘glimrende’ måde at stoppe affolkningen af yderområderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad kan man gøre her i kommunen?

Ja man bør naturligvis altid stræbe efter at gøre sig attraktiv for såvel kommende studerende som børnefamilier og øvrig arbejdskraft udefra. Jeg er selv sådan en tilflytter. For at man får lyst til at flytte til Sønderborg skal der bl.a. være gode skoler. Mange politikere i seneste kommunalvalgkamp fokuserede – efter min mening – for meget på de ydre rammer. Vi valgte i sin tid Privatskolen Als, hvis bygninger bestemt ikke var noget at råbe hurra for, men det er ikke det, det er det væsentligste for mange tilflyttere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Få styr på folkeskolen, kære byrådspolitikere: Fokusér på læreren som autoritetsperson, på faglighed, krav, disciplin i nødvendigt omfang, giv andre tilbud til de såkaldte inklusionsbørn og drop Verdensmålsundervisning og LEAPS-skole. Vær ikke bange for de private skoler, men lær af dem dér, hvor de er bedre end folkeskolen. Børn skal have viden og kundskaber og udvikle sig i miljøer, som de voksne vel at mærke er ansvarlige for fungerer, så de kan blive til kritisk tænkende, selvstændige og frie borgere, der kan og vil tage livet på sig og tage vare på sig selv, deres familier, vore lokalsamfund og vores land.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...