Debat: Hellere buskørsel end sagsbehandling

21. februar 2022 Sønderborg
Asger Romme Andersen fra Enhedslisten
Asger Romme Andersen fra Enhedslisten

Enhedslisten, Sønderborg, skriver:

Onsdag skal Byrådet tage stilling til et forslag om, at kørsel i ferierne mellem skolefritidsordning og hjem fremover skal tilbydes til alle børn i specialklasserækkerne, der også bliver kørt mellem skole og hjem. I dag er situationen ellers den, at børnenes familier skal ansøge individuelt om at få tilkendt kørslen.

I Enhedslisten synes vi, at det er et rørende godt forslag. Forslaget kommer fordi, den individuelle sagsbehandling har lagt et stort administrativt pres på kommunens sagsbehandlere og et lige så stort mentalt pres på de familier, der skulle gå i usikkerhed og afvente, hvad svaret på sagsbehandlingen bliver. Det vil være skønt, hvis vi fremover kan komme ud over den procedure.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Enhedslisten har vi så også en forventning om, at der vil være andre steder i kommunen, hvor vi kan mindske kommunal administration og sagsbehandling og i stedet skabe en mere tryg og sammenhængende hverdag for dem, der har brug for hjælp fra kommunen.

Vi mener derfor, at sagen om buskørsel for børn i specialklasserækkerne bør anvendes som guidende princip på tværs af forvaltningerne: Hvis vi kan reducere sagsbehandling og derved skabe en mere tryg og sammenhængende hverdag for mennesker og familier med handicap eller særlige udfordringer, så bør vi gøre det!

Artiklen fortsætter under annoncen

Først håber vi, at forslaget om buskørsel vil få opbakning fra alle partier i byrådet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...