DEBAT: Henrik Juul Nielsen: Farvel BIOS – I vil blive savnet

20. oktober 2016 REGIONALT

SønderborgNYT har modtaget følgende læserindlæg fra Henrik Juul Nielsen, bestyrelsesmedlem, Nye Borgerlige i Sønderborg:

Farvel BIOS. I vil blive savnet. Ja, det mener jeg. Når man ser på de forskellige ting, der på det seneste er kommet frem, så kan jeg godt forstå BIOS’s konkurs. Men hvad gik galt? Tja, Falck stillede region Syds reddere enormt gode kår med eksempelvis gratis hotel, BroBizz og halvdags vagter til heldags løn, når de tog job på Sjælland. Hvordan har Falck dog kunne betale det? Jo ved ekstrem overbetaling for hele landets borgeres penge, og det var jo netop dét Region Syddanmark ville gøre op med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men takket være især 3F og nogle Falckreddere, som i den grad har bekæmpet regionens projekt, er BIOS konkurs. Også takket være en administrationsfejl i regionen, er BIOS nu konkurs. Regionen sagde blankt nej til at vente en måned på tilbagebetalingen af 32 millioner kroner, der var betalt til BIOS på grund af fejl. Enden på det hele blev, at regionen stak halen mellem benene og gav efter for det pres, der var for, at man skulle sige farvel til BIOS og tage ambulancedriften hjem. Det lykkedes ved at bede retten erklære BIOS konkurs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er alt så blevet perfekt? Nej slet ikke. Regionen mangler stadig reddere, køretøjerne er de samme, der er de samme antal reddere på vagt. Men klart – efter Ambulance Syd blev til – ja så er sikkerhedsnettet jo langt bedre, og der er i hele regionen kommet over 150 nye/gamle reddere til.
Men er måden fair? Nej det mener jeg ikke. Region lukker et firma, fordi det tager en måned inden det kan returnere 32 mio.kr. Og hvad er prisen? Over 100 mio.kr. Altså man bruger 100 mio.kr. fordi man siger nej til at vente på 32 mio.kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg væmmes ved måden, man forvalter borgernes penge på. Havde man så i det mindste sendt ambulancekørslen i udbud igen, så måske. Men, som det er nu, er det utroværdigt af regionens politikere. To partier er for mig de eneste, som kan se borgerne i øjnene, fordi de var i mod konkursbegæringen. Nemlig Nye Borgerlige og Liberal Alliance.

Deltag i debatten på SønderborgNYTS Facebookside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Nordborg, Frivillige

Nordborg Golfklub lægger græs til Knæk Cancer-golf

22. maj 2022 Nordborg

Søndag bliver der spillet Knæk Cancer-golf på golfbanen i Nordborg og det er Axel Nielsen og Brian Jørgensen, der har sat scenen og sikret et væld af flotte sponsorpræmier til den auktion, der følger i kølvandet på turen rundt til de 18 huller. Som et lille krydderi på dagen, så var tidligere træner for SønderjyskEs […]

Læs mere...