DEBAT: Henrik Juul Nielsen: Farvel BIOS – I vil blive savnet

20. oktober 2016 REGIONALT
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

SønderborgNYT har modtaget følgende læserindlæg fra Henrik Juul Nielsen, bestyrelsesmedlem, Nye Borgerlige i Sønderborg:

Farvel BIOS.

Artiklen fortsætter under annoncen

I vil blive savnet. Ja, det mener jeg. Når man ser på de forskellige ting, der på det seneste er kommet frem, så kan jeg godt forstå BIOS’s konkurs. Men hvad gik galt? Tja, Falck stillede region Syds reddere enormt gode kår med eksempelvis gratis hotel, BroBizz og halvdags vagter til heldags løn, når de tog job på Sjælland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvordan har Falck dog kunne betale det? Jo ved ekstrem overbetaling for hele landets borgeres penge, og det var jo netop dét Region Syddanmark ville gøre op med.

Men takket være især 3F og nogle Falckreddere, som i den grad har bekæmpet regionens projekt, er BIOS konkurs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også takket være en administrationsfejl i regionen, er BIOS nu konkurs. Regionen sagde blankt nej til at vente en måned på tilbagebetalingen af 32 millioner kroner, der var betalt til BIOS på grund af fejl.

Artiklen fortsætter under annoncen

Enden på det hele blev, at regionen stak halen mellem benene og gav efter for det pres, der var for, at man skulle sige farvel til BIOS og tage ambulancedriften hjem. Det lykkedes ved at bede retten erklære BIOS konkurs.

Er alt så blevet perfekt? Nej slet ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionen mangler stadig reddere, køretøjerne er de samme, der er de samme antal reddere på vagt. Men klart – efter Ambulance Syd blev til – ja så er sikkerhedsnettet jo langt bedre, og der er i hele regionen kommet over 150 nye/gamle reddere til.
Men er måden fair? Nej det mener jeg ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Region lukker et firma, fordi det tager en måned inden det kan returnere 32 mio.kr. Og hvad er prisen? Over 100 mio.kr. Altså man bruger 100 mio.kr. fordi man siger nej til at vente på 32 mio.kr.

Jeg væmmes ved måden, man forvalter borgernes penge på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Havde man så i det mindste sendt ambulancekørslen i udbud igen, så måske. Men, som det er nu, er det utroværdigt af regionens politikere. To partier er for mig de eneste, som kan se borgerne i øjnene, fordi de var i mod konkursbegæringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nemlig Nye Borgerlige og Liberal Alliance.

Deltag i debatten på SønderborgNYTS Facebookside.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...