Debat: Hertugernes Augustenborg – Hvad vil kommunalbestyrelsen?

7. juni 2022 Augustenborg

Peter Remontius, Augustenborg, skriver:

Under valgkampen efteråret 2021 kom det frem at man ville gøre noget for at udnytte Augustenborgs kvaliteter inden for bl.a. historie og kultur. Man ville gøre hertugbyen til et fyrtårn! Det blev bakket op af alle partier i valgkampen.

Vi var nogle, der var lidt skeptiske. Faktisk har der helt fra 2003 været lavet beskrivelser og anbefalinger, der har resulteret i en del planer, masterplaner, minimaster m.fl. Alt det har kostet en del ressourcer, både med penge og arbejde på de forskellige tiltag. Men nu skulle det være, sagde man.

Artiklen fortsætter under annoncen

I januar 2022 var der indkaldt til borgermøde, hvor bl.a. borgmester Erik Lauritzen gav et oplæg. Baseret på konsulentbistand er der lavet et oplæg, hvor byens borgere skal melde sig til fire spor for at give input og ideer til det, der skal blive en masterplan. De fire spor er historie, kultur, natur og erhvervsliv. Havnen er holdt udenfor! Det er designet et slags grafisk logo inklusiv en krone – alt andet end en hertugkrone! Der er tildelt to kapable medarbejdere fra administrationen til at forestå dette arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der har nu 7. juni kun været til to møder i historiesporet, som jeg har meldt mig til.

Dette for at give baggrunden. I maj organiserer Hertugbyens Bevaringsforening så en borgerworkshop i Augustenborg Hallen hvor man kan komme og give sit input, nu til seks spor. Man har inviteret andre foreninger med, men man vil følge det vedtagne arbejde. Der er heller ikke nogen fra Hertugbyens Bevaringsforening, der kan love, at de input der måtte komme, kan eller vil blive anvendt.

Det går direkte imod, hvad man i kommunalbestyrelsen har vedtaget med nedsatte arbejdsgrupper. Men vi lever i et demokrati, så det er der ikke noget ulovligt i.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men der er tale om en Facebookside, hvor man kan’ synes om’. Det er der 40 der har gjort.

Det, jeg finder betænkeligt, er, at to af de 40 er i kommunalbestyrelsen. Jeg begår ikke noget ulovligt ved at give navne, da man, når man ”synes om” et opslag, samtidig giver adgang til ens FB-side. Der er tale om borgmester Erik Lauritzen og kommunalbestyrelsesmedlem Bjørn Allerelli Andersen, begge fra Socialdemokratiet.

Hvad er det kommunalbestyrelsen vil?

Og bliver os der har meldt os til det planlagte arbejde i de fire spor holdt for grin.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg ved, at en af de fonde man har som mål, nøje følger udviklingen her, da man er i gang med noget lignende i Nakskov. Så dette ”tiltag” risikerer at skade mere end gavne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Kultur, Nordborg

MC Als Heimerz har åbent hus den 9. juli

30. juni 2022 Kultur

Den 9. juli – mellem klokken 13 og 17 – er der åbent hus hos MC Als Heimerz, som står klar med kaffe, kage og ringriderpølser til en billig penge. Det skriver klubben i en pressemeddelelse. “Endelig er det muligt at inviterer andre på besøg og vi glæder os til at få en snak med […]

Læs mere...