Debat: Hjælp andre ved at æde dig igennem en masse mad

28. juni 2015 Gråsten

Flemming Nielsen, Egernsund, skriver:

Det fremgår af dagspressen, at en restaurant ved Flensborg Fjord igen har haft en “velgørenhedsmiddag”, hvor man for knap 1000 kr. kan spise sig igennem en masse mad med vine til – og samtidig støtte en god sag.

Jeg er bekendt med, at hoteller i landsdelen tidligere har holdt lignende arrangementer. Artiklen fortsætter under annoncen

png”>comwell

Man kan kun være fuld af beundring for de mennesker, der på denne måde “ofrer sig”. Det er sikkert ikke sjovt at skulle fylde sig med mad og gode vine på denne måde, men hvad gør man ikke, når man nu så gerne vil hjælpe. Overskuddet ved det arrangement, jeg netop har læst om, går til julemærkehjemmet i Kollund. Næste gang burde man måske lade overskuddet gå til de sultne i Afrika. Eventuelle madrester kunne så fryses ned og sendes sydpå.

Der er mange måder at hjælpe mennesker på, der trænger: Loppemarkeder, lottoarrangementer, indsamlinger osv. Til Jer, der støtter den slags arrangementer: at I gider. Æd Jer i stedet til en god samvittighed – det er der stil over. Er I heldige, kommer I også i avisen, så vi alle kan se, hvor gode I er.

Nå – væk med ironien:

Det, der undrer mig mest ved slige arrangementer, er, at folketingspolitikere, borgmestre og andre offentlige personer siger ja til at lege tjenere for en ganske lille kreds af borgere.

Siger I ja til en ydmygende deltagelse som denne, fordi man ikke skal kunne sige om Jer, at I ikke vil hjælpe?

Hvad med, at I i stedet brugte Jeres sparsomme fritid på noget, der involverede en større gruppe borgere med en større fokusering og tilsvarende stor fortjeneste til følge.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk