Debat: Hjælp andre ved at æde dig igennem en masse mad

28. juni 2015 Gråsten

Flemming Nielsen, Egernsund, skriver:

Det fremgår af dagspressen, at en restaurant ved Flensborg Fjord igen har haft en “velgørenhedsmiddag”, hvor man for knap 1000 kr. kan spise sig igennem en masse mad med vine til – og samtidig støtte en god sag.

Jeg er bekendt med, at hoteller i landsdelen tidligere har holdt lignende arrangementer.comwell

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan kun være fuld af beundring for de mennesker, der på denne måde “ofrer sig”. Det er sikkert ikke sjovt at skulle fylde sig med mad og gode vine på denne måde, men hvad gør man ikke, når man nu så gerne vil hjælpe. Overskuddet ved det arrangement, jeg netop har læst om, går til julemærkehjemmet i Kollund. Næste gang burde man måske lade overskuddet gå til de sultne i Afrika. Eventuelle madrester kunne så fryses ned og sendes sydpå.

Der er mange måder at hjælpe mennesker på, der trænger: Loppemarkeder, lottoarrangementer, indsamlinger osv. Til Jer, der støtter den slags arrangementer: at I gider. Æd Jer i stedet til en god samvittighed – det er der stil over. Er I heldige, kommer I også i avisen, så vi alle kan se, hvor gode I er.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nå – væk med ironien:

Det, der undrer mig mest ved slige arrangementer, er, at folketingspolitikere, borgmestre og andre offentlige personer siger ja til at lege tjenere for en ganske lille kreds af borgere.

Siger I ja til en ydmygende deltagelse som denne, fordi man ikke skal kunne sige om Jer, at I ikke vil hjælpe?

Hvad med, at I i stedet brugte Jeres sparsomme fritid på noget, der involverede en større gruppe borgere med en større fokusering og tilsvarende stor fortjeneste til følge.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juli 2021 112, Sundeved

Dreng har indrømmet at han står bag tre mindre brande

26. juli 2021 112

Politiet Politi modtog søndag morgen en anmeldelse om mulig brandstiftelse på Nydamskolen i Vester Sottrup. Der var ild i nogle træpaller, som var stablet op ad bygningens nordlige gavl. Branden nåede kortvarigt at brede sig til bygningen, inden den var slukket. Det fortæller Politiet i en pressemeddelelse. Efterfølgende brandundersøgelse og efterforskning førte senere søndag til […]

Læs mere...