Debat: Hvad handler al den PSO-snak så om?

17. november 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Tommy Jensen, Vollerup, skriver:

PSO mig hér og PSO mig dér. Og hvad handler al den snak om PSO så om? – Finanslov? Borgernes penge/skattekroner? – Energipolitik? – EU-politik? – Den handler faktisk om det hele.

Artiklen fortsætter under annoncen

Historien om PSO-afgiften handler især om, hvordan forligspartierne pålægger erhvervsliv og borgere skatter og afgifter for at ”fodre” kanaliseringen af energiinvesteringer bort fra fossile brændstoffer.

PSO-afgiften blev indført for at finansiere Danmarks omstilling til ”Grøn Energi”.

Hvis man kigger på, hvor meget PSO- afgiften har bidraget til nationaløkonomien, var beløbet i 2007 4,319 mia.

Artiklen fortsætter under annoncen

kr. regnet i årets priser! – Det under Anders Fog Rasmussen(V) II og III!

I 2012, under Helle Thorning Schmidt (A) I – II , steg afgiftstilsvaret fra 2,601 mia. kr. til 5,121 mia. kr. og var ved hendes afgang i juni 2015 nået astronomiske 7,302 mia.

Artiklen fortsætter under annoncen

kr.

Ulovligt, siger EU

Alle disse rare, mange penge har den danske stat iflg. EU opkrævet uden lovhjemmel. Derfor skal man inden 1. januar i år have bragt ulovlighederne til ophør! Pengene er øremærket til omstilling fra fossile brændstoffer til f.eks.

Artiklen fortsætter under annoncen

energi fra vindmøller og solceller, hvilke ikke ville være konkurrencekraftige, medmindre anlægsudgifterne bliver kompenseret med subsidier.

Lige nu sidder blomsten af landets ungdom i Folketinget og skal ud over en finanslov også levere en aftale om omlægning af PSO-afgiften! – Finansloven er én bunke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herom bliver man nok enige! Men kan man blive enige om, hvor man skal finde dækning for de 7,3 mia. kr. som PSO-afgiften udgjorde i 2015 kr.? – Jo! Forligspartierne med Socialdemokratiet og Radikale Venstre foreslår at hæve bundskatten, samtidig med de finder det helt i orden med kystnære vindmøller!!???

Liste A vil hæve bundskatten

Landets fattigste, folkepensionisterne, får ikke fuld kompensation for prisstigningerne, da man jo tilbageholder 3 pct.

Artiklen fortsætter under annoncen

af ”lønstigningen” til Satspuljen! – Og så bifalder, Gud hjælpe mig, Benny Engelbrecht (A) for få timer siden på Folketingets talerstol, at hæve bundskatten og sætte vindmøller op, hvor alle kan se dem.

Det må da være sund fornuft, at: Kan en vindmølle ikke levere strøm til en konkurrencemæssig pris ude til havs, hvor vi ikke kan se den, skal den ikke kunne kunstigt støttes ved opførsel i land, skov eller ”vandkant”.

Men både Benny Engelbrecht og “Radicule” anbefaler at hæve bundskatten for landets pensionister, for at få øjebæer i borgernes lebensraum!

Herren se i nåde til de klippede får!

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...