Debat: Ikke godt at indskolingen ikke længere skal have adgang til it-platforme

Computerfri indskoling. Arkivfoto: Ole Kæhler
Computerfri indskoling. Arkivfoto: Ole Kæhler
3. april 2024 Broager Skrevet af: Redaktion

Susanne Posselt, SF Sønderborg, skriver:

Den nye skolereform løser ikke kommunens mangel på penge. Nu spares der på de mindste børn i indskolingen. Sønderborg Kommune har besluttet at indskolingen ikke længere skal have adgang til it-platforme fra næste skoleår. For nogle synes det måske som en god idé, for er brugen af it virkelig nødvendig. Bruger børn ikke computeren alt for meget?

Nu er skolen jo ikke stedet for fri leg på computer, som det synes at være i fritiden. I skolen er it et hjælpemiddel – især for børn med vanskeligheder. Ved at fratage børn i indskolingen dette redskab bliver det svært at tilgodese især de elever, der har brug for at overindlære og brug for at lære på en anderledes måde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Børn med fare for ordblindhed, børn med motoriske vanskeligheder, børn der skal motiveres på andre måder, hvor det at lære at skrive og læse ikke virker ved at give endnu mere papir og blyant opgaver. Børn med vanskeligheder har brug for it-platforme, for at træne færdigheder på en spændende måde. It giver mulighed for differentieret undervisning og bedre inklusion. Det er bare ikke godt nok Sønderborg kommune.

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...