Debat: Kære arbejdsgiver, du må gøre dig lækker

19. marts 2022 Sønderborg
Hanne K. Mathiasen
Hanne K. Mathiasen

Hanne K. Mathiasen, formand for HK Handel Sydjylland, skriver:

Mange arbejdsgivere på HK Handels område i Sønderborg og resten af det sydlige Jylland har lidt ondt af sig selv. De hyler op om mangel på arbejdskraft i butikkerne og på lagrene og de foreslår dårlige løsninger om import af arbejdskraft eller sløjfning af muligheden for tidlig tilbagetrækning.

Men kære arbejdsgiver, ret nu lige lyset mod dig selv. Når man er i kamp om arbejdskraften, må man bare komme i gang med at pudse sine fjer og gøre sig lækker overfor både nuværende og kommende medarbejdere. Men det ser jeg godt nok ikke meget af på det sydjyske arbejdsmarked.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor vil jeg gerne give dig, som arbejdsgiver, nogle tips til, hvordan du lettere kan tiltrække medarbejdere:

Løn og personligt tillæg er oplagt, for der er ingen naturlov, der tilsiger, at du blot skal udbetale mindstelønnen!

Medvirk desuden til at dine medarbejdere har de rette kompetencer også i fremtiden. Lad være med at spænde ben for en medarbejder, der gerne vil have et truckkursus eller andet, du ikke lige kan se ideen med. Jeg kan love dig, at din virksomheds efter- og videreuddannelsespolitik er et paramenter, den bliver målt på af kommende medarbejdere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Husk også, at hvis dine medarbejdere skal have det rigtigt lange arbejdsliv, som du gerne ser dem have, så skal de kunne holde til det. Derfor er både seniorpolitik og et godt arbejdsmiljø vigtigt.

Kære arbejdsgiver, bolden ligger hos dig, og du skal vise, at du værdsætter dine medarbejdere. Og vis det med handling, ikke blot med skåltaler.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...