Debat: Kernevelfærd inden prestigeprojekterne

18. marts 2023 Nordborg

Henrik Nielsen, næstformand i Konservative skriver:

Så skal der spares på veje, fortov samt cykelstier i Sønderborg. Jo, jo det er almindeligt kendt at kommunens økonomi er i en dårlig forfatning på grund en dårlig styring.

Men det er simpelthen grotesk, når socialdemokraten Didde Lauritsen på Facebook roser et byggeri i kommunen, som kan være med til at slå bunden helt ud af vores skrøbelige økonomi.

Kære Didde, det er simpelthen uværdigt at tro på, at man kan bruge 120 millioner kroner fra en tom pengekasse for, at man kan spare otte millioner kroner. Det er en farlig tanke for en hver økonomisk fornuftig sans!

Artiklen fortsætter under annoncen

Problemet stikker da også meget dybere end dette.

Ser man på beredskabets opbygning, så drives beredskabet i dagtimerne af fastansatte og fra kl. 18 i hverdage og i weekender samt på helligdage kører de deltidsansatte diverse udrykninger til brand, færdselsuheld og lignende. Ser man på udrykningsstatistikken, så kører de deltidsansatte efter ca. fire minutter fra nuværende placering. Hvilket i øvrigt er prisværdigt. Men man kan jo selv prøve regne lidt på tingene ved at flytte station ca. to minutter længere væk fra stationen på Vestermarken. Ja den første brandmand vil køre ind på stationen på Logistikcenteret ca. 4-5 minutter efter alarmen er gået, problemet er blot her, at på dette tidspunkt skal den første brandbil forlade stationen. Det faktum har man i byrådet valgt at lukke øjne for, hvilket i sin tydelighed beviser, hvor meget man lukker øjne for at få sine prestigeprojekter i hus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tænk hvilken kernevelfærd man spare på, for at få sit navn ført frem, for borgernes penge – usmageligt.

Så kære Didde Lauritsen, tiden er måske inde til at stoppe det sjove for at få råd til det vigtige, og nej i får ikke flere penge af at lukke øjne for problemerne!

Når der er råd til kernevelfærd, så er der råd til det sjove – ikke før!

Ordentlighed skal være nøglen til borgernes penge.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. april 2023 Samfund, Sønderborg

Skal Sønder Havnegade være lukket for trafik i to, tre eller fire måneder?

2. april 2023 Samfund

Den 11. april lægger forvaltningen tre lukkeperiode-muligheder på bordet i Teknik, By og Boligudvalget og så er opgaven for de folkevalgte at blive enige om, hvilken af dem, som de synes, er den bedste for sønderborgerne og alle sommerens turister. Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige […]

Læs mere...