Debat: Kommunebudget uden udviklings-ideer

9. oktober 2014 Debat

Debatindlæg fra Henrik Juul Nielsen, Venstre Nordals:

Sønderborg byråd har vedtaget budgettet for 2015. Et budget uden nogen form for mulighed for at skabe økonomisk udvikling.

Man fristes til at sige, at det er et budget, der skal undskylde skattestigningen – ved at uddele gaver.

Henrik Juul Nielsen har mange tanker om kommunebudgettet.

Henrik Juul Nielsen har mange tanker om kommunebudgettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg kan godt blive nervøs for, at budgettet ikke holder vand. Det virker som om, man helt har glemt, at vi lever i en tid, hvor vi ikke kan undgå at tænke nyt.

Vi er altså nødt til at udlicitere meget mere, end vi gør i dag – og vi er også nødt til at sætte kommunens dårlige placering på DI’s rangliste over erhvervsvenlighed i højsædet.

Sønderborg er en af de dårligste kommuner i DK for virksomheder og det har byrådet ikke nævnt med et eneste ord med i budgettet. Det er uholdbart – fordi det er private virksomheder, vi lever af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og så savner jeg de offentlig ansatte i budgettet. Borgmesteren lovede mig inden valget, at der skulle skæres ned i love og regler, så især plejepersonalet kunne få tid til det, de er ansat til: Passe vore ældre borgere, frem for at dokumentere for at dokumentere. Her er der også en del penge at hente.

At kommunen har fjernet dækningsafgiften, det er kun et meget lille skridt for at tiltrække nye virksomheder, men slet ikke nok, når man ser på konsekvenserne af den enorme skattestigning ved sidste budget!

Artiklen fortsætter under annoncen

Flertalsgruppen mener, der er lavet et budget i balance - med tid til intelligente besparelser.

Flertalsgruppen mener, der er lavet et budget i balance – med tid til intelligente besparelser.

Byens butikker – og ikke mindst Borgen – mangler i den grad købelystne kunder – men købelysten er jo blevet tøjlet af byrådet, da man fjernede 95 mio. kr. fra folks lommer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er det altså på høje tid at rette op på fejltagelsen fra sidste budget ved at sænke skatten igen over en 3 årig periode, når nu man ikke kan gøre det hurtigere på grund af straffen fra Christiansborg.

Og har byrådet nogen holdning til SFOerne?

For dem er de da også ved at afvikle.

Kortere åbningstid, men samme pris – klart, at der er nedgang i antallet af brugere.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...