Debat: Konservative vil have en ny kaserne i Sønderborg

14. april 2022 Sønderborg
Jesper Højmark Esbensen. Foto: Peter Bjerke
Jesper Højmark Esbensen. Foto: Peter Bjerke

Jesper Højmark Esbensen, Konservative og Nicolai Jonas, Konservativ Ungdom, skriver:

Krigen i Ukraine har givet anledning til at kalibrere kompasset. Det danske forsvar har vist sig at være for udsultet til at kunne forsvare vores geografiske område – det mangler våben og ammunition. Våben fordi strategien har været, at vi kun skulle gå i krig i fjerne egne af verden. Og ammunition fordi vi har solgt fabrikken til et udenlandsk firma, der efterfølgende lukkede den. En situation der leder tankerne hen på vacciner, mundbind og alle de andre ting vi pludseligt manglede, da alle andre også fik brug for dem på samme tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men kompasset er nu kalibreret og Danmark har endeligt fundet det nødvendigt at leve op til de aftaler, vi for længst har indgået med Nato, nemlig at betale de 2procent af bnp til forsvaret. De to procent bliver til 18 milliarder kroner årligt, når vi en gang i 2033 er nået derop. En fordobling af de værnepligtige er på tale og der bliver brug for plads til dem. Det gælder uanset, at det er de samme værnepligtige, der skal igennem en længere værnepligt eller om der er antallet der skal fordobles.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kaserne blev lukket i 2014 og i dag er det hotel og forenings- og forretningslokaler. En skam kunne man tænke, for den kunne vi godt have brug for til nogle af de nye værnepligtige. Men der skal nye moderne bygninger til og de skal ligge i Sønderborg. Bygninger der kan rumme cyber-soldater, simulatorer og fjernstyringsrum til droner.

Vi har en fin tradition for at have militær i byen, ikke mindst fordi vi er det seneste sted, hvor krig for alvor hærgede i Danmark. Dybbøl skanser og Sønderborg blev i 1864 sønderbombet af tyskerne – lidt i stil med Mariopol.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke kun af historiske årsager, at det er en god idé at lægge en ny kaserne i Sønderborg, der er stadig relevant arbejdskraft at finde til en kaserne. Krigen i Ukraine viser, at det er vigtigt at soldaterne har et lokalkendskab, når de skal forsvare et område. Med god træning og lokalkendskab skal der en stor overmagt til at erobre et område. En afskrækkelse i sig selv.

Det er selvfølgeligt militæret selv, der skal beslutte, hvordan de skal genopbygges, men det er vigtigt, at kommunen begynder at gøre sig tanker om hvordan vi kan få vores kaserne tilbage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi konservative i Sønderborg vil arbejde for, at en ny kaserne kommer til at ligge i Sønderborg.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...