Debat: Kristian Bonefeld skriver til kommunens medarbejdere

23. maj 2022 Sønderborg

Byrådsmedlem Kristian Bonefeld, Venstre, skriver: 

Sidste onsdag havde Byrådet kommunens økonomi til drøftelse og jeg udtrykte i den sammenhæng undren over nogle forhold omkring budgettet. Dagen derpå blev jeg kontaktet af en journalist og vi havde en snak omkring kommunens økonomi i almindelighed – 9 minutter blev det til, kan jeg se på min telefon. Særligt forholdt jeg mig til nogle forhold omkring den politiske tilgang til økonomistyringen.

Den resulterende artikel ramte lørdag morgen på SønderborgNYT. Jeg skimmede den hurtigt og hæftede mig mest af alt ved, at en række af de – for mig – vigtige pointer fra interviewet ikke var kommet med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Først da en god tidligere kollega fra min tid som ansat i kommunen op af formiddagen skrev og gav udtryk for, at det var et noget krast udsagn, jeg var citeret for, blev jeg opmærksom på ordlyden. Jeg satte mig derfor til tasterne og udfærdigede en kommentar på Facebook. Både for at berigtige citatet og forklare dets kontekst, men også for at beklage, hvis nogen af jer ansatte havde følt sig stødt over udsagnet.

Lad der ikke være nogen tvivl: Beskyldte nogen mig for ikke at spille med åbne kort, ville jeg også føle mig trådt over tæerne. At det skulle være tilfældet fra forvaltningens side, var imidlertid ikke mit budskab og det er da slet ikke min opfattelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

En af mine pointer i interviewet var, at vi fra de folkevalgtes side ikke håndterer økonomien på en fair måde i forhold til forvaltningen og at forvaltningen som konsekvens er meget forsigtig i dens økonomiske ledelsesinformation. Uden jeg husker de 9 minutter præcist, må det være i denne sammenhæng, at ordene med ”åbne kort” faldt. Jeg er dog temmelig sikker på, at jeg sagde, at forvaltningen ”ikke tør spille med åbne kort”.

Ordlyden af interviewet blev et andet. Min lære er naturligvis, at man skal bede om at få en artikel til gennemlæsning. Meget bliver sagt i løbet af en samtale på 9 minutter og i komprimeringen af sådanne 9 minutter, kan et budskab ændre sig meget. Jeg vil ikke kalde det et fejlcitat, nærmere et delcitat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad jeg til gengæld er sikker på er, at jeg i hvert fald én gang i interviewet pointerede, at mine synspunkter ikke var nogen kritik af forvaltningen. Og lad mig for en god ordens skyld slå fast med syvtommersøm – jeg mener ikke, at forvaltningen hverken lyver, kører urent trav eller hvad der nu ellers er blevet skudt mig – og tilmed også mine partikolleger – i skoene, i den efterfølgende voldsomme debat på Facebook.

Som sagt kan jeg kun beklage, hvis Jer i forvaltningen har følt Jer stødt over citatet. Som ny i byrådet har jeg, af denne oplevelse, lært noget om, hvordan man skal forholde sig til pressen. Jeg har derudover erfaret, at selv prominente medlemmer af byrådet ikke viger tilbage fra at bruge ufine demagogiske tricks. Til gengæld har jeg – som det åbenlyst fremgår af dette indlæg – endnu ikke lært, at koge det komplekse ned til korte sort/hvide budskaber.

Artiklen fortsætter under annoncen

I ønskes alle en god arbejdsuge. I udfylder en vigtig rolle og jeg mener I gør det godt. Husk at holde fast i fagligheden og stå fast, når denne faglighed bliver undertrykt i den politiske vridemaskine.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...