Debat: Kulturen er vores løftestang

20. oktober 2021 Samfund

Stephan Kleinschmidt, formand for udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, skriver:

I Sønderborg er vi nået langt med kulturen. Det er ikke bare for kulturens egen skyld, men også for dens evne til at skabe sammenhængskraft og livsglæde. Udgangspunktet er, at kultur er et aspekt af både hverdagslivet, arbejdslivet og af særlige begivenheder, som tilsammen former vores bevidsthed og identitet. Den spiller en stor rolle i forhold til unges fællesskaber, dannelse og trivsel, men også i forhold til for eksempel sundhed og socialt samvær for voksne. For når voksne deltager i, oplever eller selv er skabere af kunst og kulturaktiviteter øger det også livskvaliteten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med ’Kultur på recept’ hjælper vi borgere, der er ledige, sygemeldte – med depression, angst eller stress – hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet via kulturoplevelser. 80 deltagere forventes have gennemført forløbet i 2021. Vi har hentet inspiration fra blandt andre Silkeborg og Aalborg, hvor lignende forløb er afprøvet.

Resultaterne har vist, at deltagerne efter endt forløb har fået et bedre selvvurderet helbred, en bedre mental sundhed og en forbedring af egen arbejdsparathed. Forløbet har gavnet borgeren og kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi ved altså, hvad kulturen kan i forhold til livskvalitet, trivsel og sundhed. Står det til os i Slesvigsk Parti, skal Sønderborg Kommune fortsat investere i kulturen, men også fortsætte samarbejdet mellem beskæftigelsesafdelingen, kulturafdelingen, sundhedsafdelingen og kulturinstitutioner.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...