Debat: Liberal Borgerliste har input til ældreplejen

22. april 2022 Nordborg
Liberal Borgerliste. Privat foto
Liberal Borgerliste. Privat foto

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver:

Jeg læste udtalelserne fra formanden fra Social-, Senior- og Handicapudvalget, Stefan Lydal, i en artikel på SønderborgNYT, og jeg må erkende at det giver håb for fremtiden, at der endelig er kommet en formand på denne vigtige post, som agter at tager plejesektoren alvorligt – Tak hr. Stefan Lydal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han har så ret i, at der skal gøres noget for branchen, og det kan kun gå for langsomt. Branchen er blevet forsømt i mange år, se bare de seneste kritikpunkter fra Arbejdstilsynet på kommunens plejehjem.

Men om der skal flere ansættes flere sosu-personale?

Tja, måske, en ting er sikkert, arbejdsforholdene skal løftes betydeligt, og de, som ønsker, skal have mulighed for at arbejde på fuldtid, fremfor at vi tvinger personalet på deltid – det var også noget jeg forslog Ellen Trane Nørby, mens hun sad som minister på Sundhedsområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og så skal vi ind og se på, hvorfor så mange forlader faget, og det er den vigtigste opgave, for det hjælper ikke noget hvis 10 nye bliver ansat og 12 stopper igen. Vi er mange, som arbejder i det private, og vi ved godt, hvad vi selv forventer af vores arbejdsplads. Måske vi skulle forsøge at overføre nogle personalegoder, vi skal også se på, hvordan personalet bliver behandlet?

Jeg har i over ti påpeget, at bureaukratiet er for stort – alt for stort, og det er først nu, der bliver set på det, hvilket ikke er et sekund for tidligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis vi nu, fra politisk hold, vælger at have tillid til vores medarbejdere, og dermed slette mest muligt bureaukrati for at give personalet lov til at passe deres arbejde, vil jeg garantere, at personaleflugten stopper.

Selvfølgelig er vi også nødt til at se på ledelsen på de forskellige plejehjem, se om nogen som er groet fast.

Udvikler plejehjemmene sig som vi forventer?

Her kunne der jo laves et anonymt spørgeskema til vores personale, for at høre dem, da de ved bedst.

Jeg mener, at vores største problemer i plejesektoren stammer fra en ledelse, der er gået i stå, og dermed danner der sig en frustration ved personalet, og det skal stoppes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Manger vil så nævne lønnen, men den tror jeg ikke på, vil hjælpe på vores udfordringer, men derimod, hvis vi nu indfører frokostordninger, frugtordninger, sundhedsforsikringer, en ledelse der er klar til en ny fremtid, hvor vi som politikere kunne lægge endnu mere ansvar ud til den enkelte ledelse for at skabe friplejehjem. De ting vil med sikkerhed give et moderne plejehjem og ellers lukker plejehjemmet bare.

Mon ikke disse tiltag ville få en ledelse til at tage endnu mere ansvar for trivsel på jobbet?

Artiklen fortsætter under annoncen

I Liberal Borgerliste mener vi, at vi skal holde alle muligheder åbne, og så se på, hvad der er muligt.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...