Debat: Liberal Borgerliste siger nej til ProjectZero

14. marts 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver:

I disse krigstider er der virkelig kommet fart på klimaspørgsmålet, hvilket er godt, for vi skal passe på vores klima, som vi kun har til låns.

Men vi skal passe på klimaet for klimaets skyld – og ikke industrien eller politikerne. Derfor er det vigtigt, at vi finder den rette løsning, nemlig en løsning der giver mest værdi for økonomien og klimaet.

Det er netop de to grunde, der gør sig gældende, at Liberal Borgerliste ikke kan støtte op om ProjectZero, for de har kun el-biler, vindmøller, biogasanlæg og solceller for øje og det er den helt forkerte vej at gå.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der arbejdes på at komme i mål i år 2029 med at være helt CO2-neutrale, men det er altså desværre ikke muligt, medmindre, vi selvfølgelig alle sammen flytter fra Sønderborg – hvilket jeg selvfølgelig ikke håber, vi gør.

Begrundelsen for at dette er muligt ifølge ProjectZero er, at der ikke tages hensyn til disse ting:

Hvor kommer batteriet fra til El-biler og hvordan kommer vi af med dem?

Hvordan bygges vindmøller og hvad sker der, når de er udtjent?

Halmfyr i Nordals varmeværk, hvordan produceres det, og hvordan leveres det?

Artiklen fortsætter under annoncen

Solceller, hvordan produceres de, og hvordan skille vi os af med dem igen?

Disse fire spørgsmål er ikke tænkt med i planen, for så ville der aldrig have været nogen målsætning om at nå nullet i 2029.

Sønderborg vil i nær fremtid investere i nye el-biler, men dermed har man så også valgt at gå længere væk fra den NUL-politik. Jeg tænker, man i stedet burde investere i brintteknologi til kommunes køretøjer, fordi her er batteriet erstattet med en brintmotor som ikke udleder noget CO2, og bilen koster stort set det samme at bygge som en almindelig bil – og den er altså renere at bygge end en elbil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vil Sønderborg den rigtige vej, vil Liberal Borgerliste, selvfølgelig gerne støtte op, men det skal være et prestigeprojekt for klimaet og ikke bare et projekt for politikernes skyld.

Indtil da siger vi nej tak til ProjectZero.

Liberal Borgerliste blev stiftet i Vejen Kommune den 22. august sidste år, hvor en samlet bestyrelse og kandidater i Liberal Alliance kollektivt meldte sig ud og dannede den nye forening. Det samme skete i Vejle Kommune en uge senere. Liberal Borgerliste opnåede valg til byrådet i Vejen ved det netop overståede kommunalvalg og tæller nu tre lokalafdelinger, Vejen, Vejle og Sønderborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...