Debat: Lokale arkiver opgiver planer om bofællesskab

25. juli 2016 Sønderborg

Byrådsmedlem Svend Erik Petersen, Socialdemokraterne, skriver:

Ved et nyligt afholdt møde er det aftalt at droppe planerne om fælles lokaliteter for foreningerne lokalhistorisk arkiv i Ulkebøl, Arbejderarkivet og Industrihistorisk samling for Sønderborg kommune.

Det var ellers planen at flytte sammen i lejede lokaler på Fynsgade i en af hallerne fra det tidligere Møller & co.

En byggesagkyndig fra Ulkebøl arkivet har lavet en plan for indretning af lokalerne hvis arkivet skulle flytte ind. Det ville blive ret omfattende og koste mindst 1 million kr. Det er der slet ikke økonomi til. Dertil kommer udgifter til indretning af lokalerne til Arbejderarkivet. Det er der ikke arbejdet med, men de ønsker at være på samme sted som Ulkebøl arkivet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så planerne droppes derfor på nuværende.

Der er dog enighed om at indgå aftaler og samarbejde mellem arkiverne og IHSS. Ligeledes kan det hen over årene genovervejes og vurderes om der på et senere tidspunkt er basis for bofællesskab.

IHSS skal nu ind og genoverveje situationen og lægge en ny strategi.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...