Debat: Lorenzens sut tæt på at lande i kaffekoppen

8. oktober 2015 Sønderborg

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Erik Lorenzen, Fælleslisten, skriver:

Dagen efter FOA og dagplejernes demonstration for at bevare gæstedagplejen i sin nuværende form, sad jeg ved morgenkaffen og læste det brev der fulgte med mappen med underskrifter. Og helt ærligt, jeg tror faktisk jeg tabte sutten ned i kaffen.sut

Artiklen fortsætter under annoncen

En del af overskriften ”Hvor blev barnets tarv af” og forældrenes  frie valg blev fremhævet flere gange under demonstrationen.

Jeg er overbevist om, at dagplejerne gør et godt arbejde og at børnene trives hos Jer,  men at påstå at den ene dagplejemor efter den anden er blevet fyret på grund af besparelser de seneste år og samtidig kæde disse besparelser sammen med etablering af vuggestuer er ren fagforeningspolitik.

Der har ikke været en eneste reel besparelse på dagplejeområdet de seneste mange år. Selv med den effektivisering  af  gæstedagplejen der kommer nu, så tilføres dagplejen samme beløb til at understøtte og fastholde et dagplejetilbud i de lokalområder, hvor dette ellers ville blive svært. Så den økonomiske ramme er  nøjagtig den

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lorenzen kommer med fakta på dagplejeområdet.

Erik Lorenzen kommer med fakta på dagplejeområdet.

samme.

Og jo, vi har etableret vuggestuer rundt om i kommunen, fordi vi  politisk også hylder det frie valg. Men at  beskrive vuggestuer som rene besparelsesfabrikker, at børnene nærmest tager skade af at komme i vuggestuen og  mange af dem bliver tabt i svinget fordi de  ikke får den gode start de har brug for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så er kæden hoppet af.

Det er en hån mod vuggestuerne, en hån mod medarbejderne der arbejder der og en hån mod  de forældre, der synes dette tilbud er det bedste for deres børn.

Dagpleje og vuggestue er to ligeværdige og velfungerende tilbud og fakta er  at 2/3 af alle børn i kommunen stadig bruger dagplejen.

At antallet af fødte børn i kommunen de seneste 5-6 år er halveret er så en helt anden udfordring.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...