Debat: Luk Sdr. Havnegade i turistsæsonen

16. november 2014 Uncategorized

Sønder Havnegade-beboer Madeleine Mosberg skriver:

Madeleine Mosberg vil have bilerne ud af Sdr. Havnegade.

Madeleine Mosberg vil have bilerne ud af Sdr. Havnegade.

Sønderborg er lige blevet nævnt som særdeles turistvenlig. Men nu må vi ikke hvile på laurbærrene. Der er stadig plads til forbedringer. Bl.a. på havnefronten langs Sønder Havnegade. Der er forslag om at gaden bliver ensrettet med status som gågade, hvilket er den næstbedste løsning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som det er nu, er det meget “turist-uvenligt” på Havnepromenaden. Efter at blomsterkummerne er blevet fjernet, glider trafikken igen, men nu køres der igen vildt i begge retninger. Mange biler kører uforsvarligt hurtigt og kun de færreste overholder fartbegrænsningen på 30 km i timen. Mange lastbiler over 5 tons overholder heller ikke forbuddet mod kørsel i gaden. Værst er de store cateringbiler som frit og uhindret kører ind trods forbud.

Sønder Havnegade er blevet svært beskadiget af delvis kørsel i de perioder, hvor vejen har været oversvømmet. Især tunge køretøjer over 5 tons har været et dyrt bekendtskab for gaden. Der er mange huller i vejen, så cykling er ikke ufarligt. Mange cykler derfor på fortovet til gene for fodgængerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fortovet er fyldt med motorcykler: Foto: Madelene Mosberg

Fortovet er fyldt med motorcykler: Foto: Madelene Mosberg

Vi har et dejligt bilfrit torv ved Rådhuset, tænk hvor godt det kunne blive med en næsten bilfri gade på Sønder Havnegade. Tænk hvilken turistmagnet det kunne blive, hvis vi totalt lukkede gaden fra maj til november. Jeg har snakket med mange turister – både kørende og sejlende i løbet af sommeren, og alle ville ønske, at der ikke kørte så mange biler i gaden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Modstanderne af ensretningen af Sønder Havnegade sammen med flere ensretninger klager over, at det har man prøvet før, og det virkede ikke! Jo,men det har ikke været gjort i én sammenhæng med en total omlægning af trafikken. Så hvis det gøres rigtigt og med tydelig skiltning, så kan man både komme ind i byen og ud igen.

Hvor svært kan det være?

En total lukning af Sønder Havnegade er desuden den bedste løsning for turisterhvervet. Det kunne blive “Sønderborgs Nyhavn” med masser af kulturelle oplevelser og nye arbejdspladser. Man kunne også bruge det tidligere havnekontor til nye faciliteter til sejlerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Cateringbilen her holdt i tomgang en halv time. Foto: Madeleine Mosberg

Cateringbilen her holdt i tomgang en halv time. Foto: Madeleine Mosberg

Jeg ser ingen problemer i en total lukning af Sønder Havnegade, for i de perioder, hvor gaden er lukket grundet højvande og større vejarbejder m.m. glider trafikken fint udenom.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi må heller ikke glemme, at Ishuset har været en betydelig succes, og forøget trafikken væsentligt.

Jeg har personligt været på rundtur og talt med restauratørerne omkring lukning af Sønder Havnegade.

De jubler, hvis de får tilladelse til at sætte borde og stole ud på gaden.

Det vil give flere arbejdspladser!

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Politik, Sønderborg

Tag dit barn med til demonstrationen – den foregår i ro med ordentlig tone

30. maj 2023 Politik

Mød op til demonstration i dag, tirsdag, kl. 18.30 på Jyllandsgade 30, hvor politikerne fra Børne- og Uddannelsesudvalget holder møde kl. 19.00. Fra kl. 16.30 laves plakater i billedkunstlokalet på Ulkebøl Skole. Materiale medbringes. Samlet går vi til Jyllandsgade, ellers mød op på Jyllandsgade kl. 18.30, skriver skolebestyrelsen fra Ulkebøl Skole. Den store gruppe af […]

Læs mere...