Debat: Medarbejderne i Borgerservice har forrygende travlt

22. april 2022 Sønderborg

 Dorthe V. Willumsen, formand for HK Kommunal Sydjylland, skriver:

Ved du, hvem der har virkelig travlt lige nu?

Det har medarbejderne i Borgerservice. Flere ekstraordinært store opgaver falder i disse dage sammen, og mange kommunalt ansatte HK-medlemmer fortæller i den lokale HK-afdeling, at de er under stort pres.

For det første skal rigtig mange borgere have hjælp til at skifte fra NemID til MitID.

For det andet betyder den ulykkelige situation i Ukraine en strøm af flygtninge, som alle skal gennem Borgerservice, når de ankommer til den kommune, de får ophold i. For det tredje er der også lige en folkeafstemning, som medarbejderne i Borgerservice skal håndtere brevstemmerne til. Oveni alt det, er sæsonen for fornyelse af pas gået i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ligegyldigt hvor godt, man i kommunerne forsøger at tilrettelægge alle disse opgaver, kan det ikke undgås, at du som borger vil kunne opleve konsekvenserne af det øgede pres for eksempel i form af ekstra ventetid.

Her vil jeg bede dig finde en god portion tålmodighed frem og huske, at medarbejderne i Borgerservice ikke kan gøre for noget af dette. Til gengæld er de formentlig midt i endnu en travl arbejdsdag, hvor de løber så hurtigt, de overhovedet kan, for at løse alle disse vigtige samfundsopgaver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mød dem med et stort smil og et klap på skulderen. Så er du med til at løfte deres arbejdsmiljø i en presset tid.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...