Debat: Minister stopper administrative tosserier

12. oktober 2018 Sønderborg

Formanden for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, skriver:

Så skete det, at der kom en minister, som har sin egen virksomhed, og derfor kan se, at det er fornuftigt at afskaffe administrationsgebyret for affald. Et gebyr, som ifølge erhvervsminister Rasmus Jarlov løber op i regninger til danske virksomheder på samlet 100 millioner kroner om året, men som samtidig koster kommunerne 50 millioner kroner at administrere.

Der er altså med andre ord kun halvdelen tilbage, når bureaukratiet har spist sin del af kagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor skal der her fra Dansk Byggeri Sydjylland lyde et stort tak til erhvervsministeren og til DF for at støtte forslaget.

Jeg håber, at det blot er en af mange administrative byrder, som ministeren vil arbejde for, at virksomhederne slipper for.

Her i byggeriet slås mange små og mellemstore virksomheder fx også med alt det papirarbejde, der følger med, når de skal ansætte en lærling.

Derfor kunne det både gøre det lettere, og måske endda få endnu flere til at tage en lærling, hvis praktikpladscentrene overtog det administrative arbejde med uddannelsesaftalerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vil spare både tid og frustrationer i mange virksomheder, der langt hellere vil bruge tiden på at sørge for, at lærlingen får en god faglært uddannelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Turist i Sønderborg – med mormor som lokal guide

27. juli 2021 Samfund

Lige nu er der rigeligt at se til på Sønderborg Camping, hvor alle pladserne er optaget. “De fleste af vores gæster er danskere, men der er også lidt tyskere – og så er hollænderne begyndt at komme”, siger Steffen Deleuran fra Sønderborg Camping. To af gæsterne er kæresteparret Sidsel Trige Ebbesen og Andreas Gyldendal Bilstrup, […]

Læs mere...