Debat: Ministeren skal gå foran med at fjerne pædagogers skrivebordsopgaver

4. august 2016 Sønderborg

Formand for Børne- og Udannelsesudvalget Erik Lorenzen, Fælleslisten, skriver:

Jeg går ikke ud fra, at Børne- og Undervisningsmister Ellen Trane Nørby ønsker mindre information til forældrene om, hvad deres børn foretager sig, mens de er i kommunens dagtilbud. Så det må være op til de enkelte institutioner/forældreråd, hvordan og hvor meget tid der bruges på det.

 

Udtalelsen om, at det er kommunerne der står for hovedparten af kravene til dokumentation er ikke korrekt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som det ses i nedenstående, er det, som pædagogerne er forpligtet til at dokumentere, baseret på nationale krav.

Hvis der skal frigøres resourser fra dokumentation til mere tid sammen med børnene, kan ministeren jo starte med at gå foran med det gode eksempel og lempe på de nationale krav.

Jeg vil også hellere, at pædagogerne bruger mest mulig tid sammen med børnene.

I Sønderborg Kommune skal pædagogerne:

Lave læreplaner – det er et nationalt krav og Sønderborg Kommune kræver ikke yderligere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foretage børnemiljøvurdering som en integreret del af læreplanen – det er også et nationalt krav. Dette opfylder vi i    Sønderborg Kommune ved at lave trivselsmålinger af alle børn to gange om året. Indsatsen er især baseret på at finde og støtte udsatte børn tidligere end hidtil. Det er indsatsen “Tidlig Opsporing”, udbudt af Socialstyrelsen, som kører som projekt i 2015, ’16 og ’17.

Klare sprogvurderinger af 3-årige der fagligt vurderes til at have et sent udviklet sprog – det er et nationalt krav.  I    Sønderborg Kommune sprogvurderer vi alle 3 årige og 5-årige. Dette har været et indsatsområde , da det er med til at støtte skolernes læseindsats, hvor eleverne jf. skolereformen skal forbedre sig. Vi har især haft fokus på ordforråd, fordi det viser sig, at børn der har et lille ordforråd, falder fra i 6. klasse, hvor indholdslæsningen får større betydning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs Ellen Trane Nørbys udtalelser i Politiken HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk