Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver:

I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge.

Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er vores byrødder ikke alene om ansvaret, en stor del af skylden kan tillægges Mette Frederiksen og hendes regering, For går man ind, og ser på, hvilke udgifter Sønderborg er blevet pålagt, kan man som eks. se Arne-Pensionen – her vil man se, at den alene i 2022vil koste Sønderborg Kommune 3,8 millioner kroner i 2023 9,4 millioner og i 2024 13,8 millioner kroner. Er det virkelig en fair prioritering af vores fælles penge?

Artiklen fortsætter under annoncen

Nej det mener jeg ikke. Det kan ikke være rigtigt, at de syge skal betale for, at en gruppe personer kan gå tidligere på pension, uden at have en fornuftig grundlag for det, når der ikke er råd til en værdig ældrepleje, og da slet ikke når de ældre også skal leve med en dårligere rengøring.

Derfor vil jeg opfordre vores byråd, til at skrive et fælles brev til vores regering og spørge ind til, hvordan det kan være fair for vores borgere, at der spares penge i ældreplejen, men der er råd til, at give folk offentlige penge til at gå hjemme eller nyde en tur på golfbanen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er altså noget, der er helt skævt i dette smukke land.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...