Debat: Noget om konkurrenceudsættelse i Sønderborg Kommune

27. september 2016 Erhverv

Tommy Jensen, Vollerup, skriver:

Kommunen har to kedelige rekorder, når det kommer til at konkurrenceudsætte egnede kommunale ydelser.

Den ene er en politisk modvilje mod konkurrenceudsættelse generelt.

Den anden er evnen til samspil og dialog med de lokale virksomheder om at klæde virksomhederne på til at kunne begå sig, opfylde kravene, i de udbud der kræver licitation jævnfør gældende lovgivning plus manglende evne til at afgøre, hvilke ydelse der ikke nødvendigvis skal i licitation; men blot foretage indkøbet lokalt under hensyntagen til, hvad er er forsvarligt og hvad der ikke er forsvarligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man da overhovedet tør tage ansvar.

De kedelige rekorder i manglende vilje til  konkurrenceudsættelse, som også til en hvis grad kan aflæses i erhvervsorganisationernes årlige undersøgelse af det kommunale erhvervsklima, kommer klokkerent til udtryk i Social- og Indenrigsministeriets Nøgletalsanalyser for kommunerne på PLI-indikatoren, Den private leverandørindikator, hvor Sønderborg Kommune i gns.

fra 2007 til og med 2015 ligger på en trist 92. plads af landets 98 kommuner, hvor nr. 1,  Gribskov ligger på 39,14 pct.;  landsgennemsnittet ligger på 24,81 pct. og Sønderborg ligger på 20,94 pct.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune ligger nr. 94 i 2015!

PLI-indikatoren viser andelen af kommunens brug af private leverandører i pct. ift. den del af kommunens samlede opgaveløsning, der varetages af private leverandører.

IKU-procenten, er Indikator for konkurrenceudsættelse, der måler summen af de faktisk konkurrenceudsatte udgifter i kommunerne som andel af summen af udgifter, som det er muligt at konkurrenceudsætte.

Også hér ligger Gribskov Kommune suverænt nr.

Artiklen fortsætter under annoncen

1 med 40,13 pct. i gns. for perioden 2007 til 2015, landsgennemsnittet er på 24,99 pct. og Sønderborg Kommune klamrer sig fortvivlet til en placering som nr. 91 af landets 98 kommuner. Sønderborg blev i 2015 også hér nr.

94!

Kommunen står nu faktisk med muligheden for at foretage et kvantespring i 2017.

Det fravælger man formentlig på kommende økonomiudvalgsmøde, hvor kommunens budget for 2017 må forventes at blive vedtaget!.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. april 2021 Uncategorized

Horst-Günter Rubahn genudnævnt til leder af Mads Clausen Instituttet

23. april 2021 Uncategorized

Professor Horst-Günter Rubahn har siden 2012 bestridt posten som leder for Mads Clausen Instituttet, MCI, under det Tekniske Fakultet på SDU. Han bliver nu genudnævnt til institutleder for de kommende seks år. MCI er placeret i Odense og Sønderborg med cirka lige mange forskere og ansatte de to steder. Instituttet har på uddannelses-, forsknings- og […]

Læs mere...