Debat: Nordals-forbindelsen er et kommunalt udviklingsprojekt

28. januar 2022 Sønderborg

John Lohff, Strandvej, Sønderborg, skriver: 

På baggrund af debat, spørgsmål og opslag på sociale medier synes der hos nogle at være en opfattelse af, at AlsFyn-forbindelsen og Nordals-forbindelsen skal ses i sammenhæng. Dette er ikke den overordnede hensigt, idet det er to uafhængige projekter, med hver sit liv. To projekter der naturligvis begge i høj grad vil medvirke til en fortsat udvikling af Sønderborg Kommune.

En kommende forbindelse imellem Ballebro og Hardeshøj er et kommunalt udviklingsprojekt i højere grad end et trafikprojekt. Helt tilsvarende vedrørende en fast forbindelse imellem Als og Fyn, hvor vi taler om et regionalt udviklingsprojekt, der skal binde regionen bedre sammen, så vi hjælper arbejdskraftens bevægelighed, uddannelse, sundhed, turisme osv. Dette med den klare fordel, at vi ikke altid skal rejse hen over hængsels leddet Lillebælts broerne for at komme til Fyn, medmindre vi vil sejle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Betragter vi alene Sønderborg Kommune, med øje for at få kommunen til at hænge bedre sammen, bør vi undersøge mulighederne for en fast forbindelse imellem Ballebro og Hardeshøj. En sådan forbindelse vil give os en helstøbt kommune, i stedet for den banan-infrastruktur vi i dag bliver nødt til at bevæge os i.  Prøv at tænke hvilke infrastrukturmæssige fordele befolkningen i vores kommune kan opnå, så alt ikke skal ind over hængsels leddet Sønderborg broerne

Endvidere vil vi opnå bedre muligheder for arbejdskraft til de alsiske fabrikker, en hurtigere forbindelse fra Nordals til akutsygehuset i Aabenraa og en supplerende adgang for turister til det kommende Nordborg Resort. I det hele taget lettere pendling imellem Nordals og fastlandet og ikke mindst internt i kommunen, således at vi kan komme rundt i stedet for frem og tilbagekørsel.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag er vi en stor en stor kommune og ikke syv mindre enheder. Vi hører sammen og skal derfor tænke i en helhed. Hvordan gør vi sammenhængen, infrastrukturen og fremkommeligheden mere effektiv? Nogle forestiller sig, at vi kan nøjes med at effektivisere den nuværende færgedrift. Det er en nostalgisk og hyggelig tanke, men er det en fremtidsrettet handling og en stærk understøttelse af kommunens udvikling? Nej det kan allerhøjest blive en mellemstation. Både vedrørende Als-Fyn og Ballebro-Hardeshøj. Tror nogle på at færgerne er fremtiden, er jeg sikker på, at de samme personer ad åre vil blive noget skuffede, når udviklingen kræver endnu større hurtighed og bilerne bliver flere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi bør tænke stort, og for alvor understøtte den positive udvikling kommunen i øjeblikket oplever. Det kan vi blandt andet gøre ved at iværksætte et kommunalt udviklingsprojekt der binder Nordals sammen med fastlandet via en fast forbindelse.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2023 Augustenborg, Erhverv

Ingen færge mellem Als og Ærø resten af ugen

2. oktober 2023 Augustenborg

Ærøfærgerne skriver på deres hjemmeside, at der ikke sejles mellem Als og Ærø resten af ugen frem til søndag. Det skyldes tekniske problemer, skriver rederiet. Lørdag kolliderede Færgen Skjoldnæs med en mole i Fynshav. Kollisionen gik ud over agterrampen på færgen, som har fået et skub, forklarede Thomas Norrild, økonomichef ved Ærøfærgerne. Skjoldnæs sejlede som […]

Læs mere...