Debat: Nordalsskolen forældre skal på pc-indkøb

25. februar 2015 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Formand for Venstre på Nordals, Lars Romsøe Grandt, skriver:

Forældre til børn i udskolingen på Nordalsskolen har fået et brev, der fortælles, at de som de første, selv skal ud og investere i en PC, hvorefter resten af skolerne skal følge trop.

Der skal gives ros for, at man ser behovet i skolen for at give eleverne IT- færdigheder. Men brevet er skrevet, så man ikke misforstår nødvendigheden i, at ens barn selv skaffer en pc, fordi skolen ikke har til alle – og den er nødvendig, idet den skal bruges til afgangsprøverne. Desuden står der, at skolen ikke kan hjælpe med fællesindkøb, samt at skolen fraskriver sig ethvert ansvar ang. virus og forsikring.computer

Artiklen fortsætter under annoncen

Dog skal de nok være hurtig til at spærre ens konto, hvis uheldet skulle være ude.

Det må være helt bevidst, at man udelader at skrive, skolen skal skaffe en PC, hvis ikke man selv har muligheden.

Undskyld mig, men sjældent har jeg set et så ugennemtænkt makværk. Jeg kan ikke se andet end langt flere nye spørgsmål end svar.

PC’en skal allerede stå klar om to måneder – altså i en tid med konfirmation. Ja, hvis ikke pengetræet er vokset ud, så skal det plantes hurtigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det bliver kun dyrere jo flere børn man har.

Men det var selvfølgelig før valget, at Socialdemokratiet lovede bærbare pc’er til alle skoleelever, og hvorfor skulle et løfte på dette område ikke skiftes ud med et løftebrud, nøjagtig som det er gjort på mange andre områder?

Det vi andre ser som løftebrud, ser Socialdemokraterne vist som en “Fair løsning”.