Debat: Ny ældrepolitik – de ældre og deres pårørende skal med på råd

1. marts 2022 Sønderborg

Socialdemokratiets byrådsmedlem, Erik Lorenzen, Social, Senior og Handicapudvalget:

Byrådet godkendte i 2018 værdighedspolitikken, Det gode liv for ældre, som er gældende for perioden 2019-2022. Politikken har været med til at styrke kommunens arbejde for en værdig ældrepleje for borgere i eget hjem og på plejecentre. Forvaltningen har nu lavet en tids- og procesplan for revidering af værdighedspolitikken 2023-2026.

I processen inddrages Handicaprådet, Ældrerådet, Udsatterådet, medarbejdere  og en tre ugers offentlig høring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt sammen rigtig fint, dog vil jeg under behandling af punktet på mødet i Social, Senior og Handicapudvalget på torsdag foreslå, at vi også får inddraget dem det hele handler om: De ældre, der er afhængige af hjælp fra kommunen og også deres pårørende.

Med andre ord skal vores bruger-/pårørenderåd på plejecentrene spille en større rolle og have mulighed for direkte input til revidering af værdighedspolitikken – på lige fod med de allerede nævnte råd.

Som folkevalgte skal vi fortsætte med at skabe gode rammer for, at den enkelte borger kan have et godt liv og hvor de ældre og deres pårørende oplever, at blive mødt med værdighed og respekt i dagligdagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I et værdigt liv er der plads til at være den, man er.

Plads til at leve det liv  man gerne vil og kan.

Det er jeg overbevist om, at vi alle gerne selv vil have mulighed for,  når den tid kommer.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...