Debat: Nye Borgerlige siger tak til formanden for Natur-, Klima- og Miljøudvalget

Privat foto
Privat foto
12. maj 2022 Gråsten Skrevet af: Redaktion

Svenja Karstensen, Nye Borgerlige, skriver:

Kære Asger Romme Andersen – Tusinde tak for dit svar på mit læserbrev. Det betyder endda rigtig meget for mig, da du jo er formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune. Biogasanlægget ved Kværs bliver ikke bygget pga. Rusland/Ukraine-krigen, så jeg synes, vi skal lade den del ligge og ikke bruge det som argument for et eller andet.

Hovedessensen i hele det her er, at borgerne ved Kværs-Tørsbøl-Snurom og også dem i Felsted har haft en rigtig grim oplevelse af, hvordan Sønderborg Kommune og Nature Energy har forvaltet det her projekt. At Nature Energy ordret har sagt på video: “Det der alene afgør det, det er at der er opbakning i lokalområdet og at der er de råvarer der skal til, ellers kommer anlægget ikke op at stå”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men i hele det forløb, som jo nu har varet i tre år, har vi ikke fået svar på nogen som helst form for vurdering/udregning af de her grønne tal, som jo skulle være lokale og så vigtige i den plan ProjectZero har.

Jeg kan godt forstå, at nogen siger, at en privat virksomhed skal kunne have deres tal i fred. Men der findes jo som sagt Offentlighedsloven om energivirksomheder §3 stk. 2; selskaber, institutioner, foreninger m.v., der driver naturgasforsyningsvirksomhed og som også omfatter både offentligt- og privatejede virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad er problemet med at fremvise sådan et godt regnskab, som hele kommunen skal kunne have glæde af? Og det kan jeg jo læse i dit læserbrev som svar på mit, at alle er glade og stolte over det. Og at der ikke er noget at skjule.

Det glæder mig og styregruppen enormt. Nye Borgerlige vil med glæde takke ja til din invitation om at sidde sammen til bords, for at drøfte nogle relevante spørgsmål vedr. disse tal. Jeg håber inderligt, at der bliver svaret oprigtigt på disse sammen med grønne tal – sort på hvidt. Vi afventer en dato og ser frem til dette møde. Tak, Asger Romme Andersen.

24. februar 2024 Kultur, Sønderborg

Cristian Oprea er videre i X Factor

24. februar 2024 Kultur

Fredag aften var Cristian Oprea fra Sønderborg for første gang på livescenen i X Factor og det var med nummeret Halskæde af Guldimund – og på tilskuerrækkerne sad begge hans forældre. Da fredagens udsendelse nåede til afgørelsen var Cristian Oprea den sidste deltager, som efter tilfældig rækkefølge, blev sendt videre til endnu en uge i […]

Læs mere...