Debat: Nye Borgerlige siger tak til formanden for Natur-, Klima- og Miljøudvalget

12. maj 2022 Gråsten
Privat foto
Privat foto

Svenja Karstensen, Nye Borgerlige, skriver:

Kære Asger Romme Andersen – Tusinde tak for dit svar på mit læserbrev. Det betyder endda rigtig meget for mig, da du jo er formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune. Biogasanlægget ved Kværs bliver ikke bygget pga. Rusland/Ukraine-krigen, så jeg synes, vi skal lade den del ligge og ikke bruge det som argument for et eller andet.

Hovedessensen i hele det her er, at borgerne ved Kværs-Tørsbøl-Snurom og også dem i Felsted har haft en rigtig grim oplevelse af, hvordan Sønderborg Kommune og Nature Energy har forvaltet det her projekt. At Nature Energy ordret har sagt på video: “Det der alene afgør det, det er at der er opbakning i lokalområdet og at der er de råvarer der skal til, ellers kommer anlægget ikke op at stå”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men i hele det forløb, som jo nu har varet i tre år, har vi ikke fået svar på nogen som helst form for vurdering/udregning af de her grønne tal, som jo skulle være lokale og så vigtige i den plan ProjectZero har.

Jeg kan godt forstå, at nogen siger, at en privat virksomhed skal kunne have deres tal i fred. Men der findes jo som sagt Offentlighedsloven om energivirksomheder §3 stk. 2; selskaber, institutioner, foreninger m.v., der driver naturgasforsyningsvirksomhed og som også omfatter både offentligt- og privatejede virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad er problemet med at fremvise sådan et godt regnskab, som hele kommunen skal kunne have glæde af? Og det kan jeg jo læse i dit læserbrev som svar på mit, at alle er glade og stolte over det. Og at der ikke er noget at skjule.

Det glæder mig og styregruppen enormt. Nye Borgerlige vil med glæde takke ja til din invitation om at sidde sammen til bords, for at drøfte nogle relevante spørgsmål vedr. disse tal. Jeg håber inderligt, at der bliver svaret oprigtigt på disse sammen med grønne tal – sort på hvidt. Vi afventer en dato og ser frem til dette møde. Tak, Asger Romme Andersen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...