Debat: Nytårskuren var mest for dem der vil have sol- og vindenergi

12. januar 2024 Debat Skrevet af: Redaktion

Svend Aage Bek, Guderup, skriver:

Den 9. januar holdt Sønderborg Kommune sin årlige nytårskur, som tak for året der gik. Men alle rygklapperne var også mødt op for at bakke borgmesteren op i hans syn på sol- og vindenergi – endda med hjælp fra Kristian Jensen og Elsebeth Gerner Nielsen, som jo bl.a. får deres løn for at anbefale vindmøller.

Man kunne have håbet på, at der også var inviteret et par intelligente personer med et bredere syn på energi, så man kunne få en fornuftig debat om emnet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Byråd er total tonedødt på energiområdet. I stedet for at ødelægge vort landskab med store solanlæg og vindmøller, så følg da med tiden og orienter Jer om, hvad der sker af nye ting i samfundet. Der kommer en ny generation af kernekraft, som både leverer stabil og billig CO2 fri strøm og varme til fjernvarmen i form af en eller flere 40 fods container, der ikke ødelægger vort landskab.

De vil være klar i 2028, hvis bare vore politikere vil afskaffe et 38 år gammel forbud imod A-kraft – der er da vist sket meget i de 38 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

De nye anlæg kan både levere CO2 fri strøm og varme til fjernvarmen og så behøver man heller ikke at importere flis til fjernvarmen med CO2 belastning til følge. Få det forbud væk, så vi kan få CO2 fri strøm, som samtidig forbrænder det gamle affald, vi har liggende, sikkerheden er i top og samtidig sørger anlæggene for mindst 1000 arbejdspladser i Danmark.

Gå nu foran med et godt eksempel og vis Danmark, at vi kan tænke nyt i Sønderborg.

14. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Markedsdage trækker folk til

14. juni 2024 Erhverv

Både i dag, fredag, og i morgen, lørdag, er der Markedsdage i SønderborgNYT, hvor der fredag eftermiddag var orkestre fra Musikskolen på scenen i Apotekerhaven. “Vi har sørget for et lille tog, så børn kan blive kørt en tur rundt i gaderne og der er highjumping ved Citykrydset. Og så er der forresten også musik […]

Læs mere...