Debat om robotstøvsugere, intelligente pilleæsker og anden velfærdsteknoligi

28. april 2022 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Antallet af ældre er stigende i Sønderborg Kommune – og resten af landet – og dermed også antallet af borgere, som har brug for pleje. Samtidig har kommunen svært ved at finde social- og sundhedsfagligt personale. Det gør, at såkaldt velfærdsteknologi kan være løsningen, fordi den frigør medarbejderhænder og den gør, at borgerne bevarer selvstændighed, værdighed  og udvikling.

Det drejer sig for eksempel robotstøvsugere, onlinemøder, intelligente pilleæsker, robotter som hjælper nogle til selv at kunne spise og så videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det glæder mig, at den her sag er på vores dagsorden, selvom den ikke først har været i udvalget”, sagde Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti. Han er formand for Social-, Senior- og Handicapudvalget og han fortalte videre, at han meget gerne ville høre, hvad byrådets politikere mener om velfærdsteknologi.

Daniel Staugaard fra Venstre fremhævede online-møder med hjemmeplejen og læger, som en mulighed.

“Og vi så under coronaen, at onlinemøder hjælper mod ensomhed”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal se på, hvordan de ældre kan få gavn af teknologien og så skal vi lære de ældre, hvad velfærdsteknologi er”, sagde Kirsten Bachmann fra Slesvigsk Parti.

Hun blev bakket op af Peter Thomsen fra Venstre:

“Der er ingen tvivl om, at flere og flere ældre får brug for hjælp og støtte og vi er nødt til at finde løsninger. Men velfærdteknologi bør være borgernes frie valg”, sagde han.

Bo Kleis Christensen fra Nye Borgerlige spurgte, hvor langt man er villig til at gå, når der drejer sig om velfærdteknologi?

Artiklen fortsætter under annoncen

“I Nye Borgerlige vil vi kun rulle teknologien ud i samarbejde med den enkelte borger – og det kræver rigtig god kommunikation at gøre det”.

Preben Storm fra Socialdemokratiet gjorde det klart, at byrådspolitikere i sidste ende skal stå på mål for, at det ikke er alle, der kan få hjælp.

“Det bliver konsekvensen, hvis det skal være frivilligt, om man som borger vil bruge velfærdsteknologi eller ej. Når der ikke er personale nok, så kan det let blive et valg imellem at få hjælp eller ikke få hjælp”, sagde Preben Storm.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT TV sendte byrådsmødet direkte fra byrådssalen – som du kan se her.

28. marts 2024 Erhverv, Sønderborg

Altid Vikar i Huholt fik brug for mere plads

28. marts 2024 Erhverv

Gennem et par år har Kasper Sauer siddet i Huholt og sendt vikarer ud til det pædagogiske, sundhed- og psykiatrifaglige område. Han og familien var flyttet fra Nordsjælland og hjem til det sønderjyske og som salgsdirektør i Altid Vikar skal Kasper Sauer lave nye samarbejdsaftaler og rekruttere vikarer til hele Syddanmark. “Det er gået rigtigt […]

Læs mere...