Debat: Pensionister i Sønderborg slipper for ‘ægtefælle-modregning’ fra nytår

5. marts 2022 Sønderborg

Folketingsmedlem Benny Engelbrecht, finansordfører, Socialdemokratiet, skriver:

Der må ikke gå Christiansborg-fnidder i pensionisternes modregningsregler. Derfor er det rigtig glædeligt, at den socialdemokratiske regering i går, fredag, blev enig med SF, Radikale, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om at sikre at reglerne kan træde i kraft allerede ved årsskiftet.

De nye regler for modregning der træder i kraft fra årsskiftet betyder at 130.000 borgere og deres familier får en gevinst. Samtidig øger vi det beløb, man må tjene, mens man er på SU.

Artiklen fortsætter under annoncen

At vi fjerner ægtefællemodregning er både retfærdigt og et mærkbart løft i mange danske familiers økonomi. Samtidig betyder det at flere vil lægge ekstra timer på deres arbejde. Det er sund fornuft at gennemføre et forslag der både gavner 130.000 personer og samtidig er til gavn for dansk økonomi.

Tiltaget er dog blevet mødt af modstand fra de borgerlige partier, som står udenfor aftale og de har forsøgt at forhale processen. Den slags Christiansborg-fnidder skaber naturligt nok frustration blandt de mange berørte borgere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er det utrolig positivt at aftalepartierne og regeringen fredag besluttede, at vi ikke vil tillade, at forligsjura og drilleri på Christiansborg forsinker afskaffelse af ægtefællemodregning. Derfor er der fundet en midlertidig finansiering og tiltaget kan dermed træde i kraft 1. januar 2023. Den konkrete lovgivning der skal sikre det er ved at blive skrevet så det kan fremsættes og behandles i Folketinget.

Vores tiltag gavner både folkepensionister, som ikke længere vil blive modregnet i deres folkepension, fordi de selv arbejder. Og folkepensionister, seniorpensionister og førtidspensionister, som ikke længere vil blive modregnet i deres folkepension, fordi deres ægtefælle eller samlever arbejder.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...