Debat: Peter Hansens åbne brev til Falck bekymrer læser

26. oktober 2015 REGIONALT

Finn Andersen, Haarby, skriver:

Flere ting gør mig bekymret i byrådsmedlem fra Venstre, Peter Hansens åbne brev til Falck.

Det er altid problematisk og bekymrende, når politikere vil indskrænke borgernes ytringsfrihed. Jeg får let den bios3mistanke, at der er noget, som ikke tåler dagens lys. Ikke at jeg tror, at den slags forekommer i Region Syddanmark. Men efter de seneste måneders afdækning af forholdene i regionens ledelse er det unægtelig overraskende, at det fortsat er regionspolitikere det forsøger at dæmonisere deres politiske modstandere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er vel et sundhedstegn, at man i et demokrati frit kan drøfte politikernes beslutninger, navnlig på et så vitalt samfundsområde, som driften af ambulancevæsnet.

Peter Hansen antyder sammenhæng mellem venstrefløjspartierne, 3F, nuværende og tidligere Falckmedarbejdere, i en hetzligende kampagne på facebook.

Det er jo en konspirationsteoretiker værdig. Peter Hansen mangler kun sølvpapirshatten for at fuldende billedet.

Facebook-gruppen: “Nej til ambulancekaos i Region Syddanmark” er oprettet og drevet af mig personligt. I dag er der 2.253 medlemmer. Formålet med gruppen har hele tiden været oplysning og debat. Primært fordi udbudsprocesen og selve implementeringen, gav/giver langt større udfordringer end først antaget og til stadighed giver anledning til langt flere spørgsmål end svar.facebook

Artiklen fortsætter under annoncen

Facebook-gruppen er altså ikke drevet af Falck, selv om mange – osse Falck-reddere – deltager aktivt i debatten. Gruppens medlemmer er borgere, reddere og pårørende, ja enhver der er interesseret i og bekymret for det ambulancekaos, vi oplever i regionen. Og som vi har advaret imod ganske længe.

I mit demokrati er der højt til loftet. I den Facebook-gruppe, jeg står spidsen for, er der masser af plads til forskellige holdninger. Også til Peter Hansens. Men der er ikke plads til hetz, og slet ikke personhetz og jeg har fjernet mange indlæg, som ikke har overholdt den gode takt og tone.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og for lige at få lidt proportioner i det, så er det jo altså ikke kun et par tusinde mennesker på en facebookside, der er stærkt kritiske. Kritikken er under hele processen fremført af folketingspolitikere, erhvervsfolk, professorer i både økonomi og jura. Så helt ensidigt er kritikken ikke.

Jeg har i det seneste år været til flere regionsmøder og læst indlæg, hvor Peter Hansens politikerkollegaer fra blå fløj, ikke har veget tilbage for helt udokumenteret at omtale Falck som “svindlere” og “bedragere”. Man har endda oplevet et regionsmedlem, der udvandrede, fordi der blev stillet for mange og kritiske spørgsmål. Vel ikke specielt konstruktivt og løsningsorienteret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så længe Peter Hansen, Bios og regionen ikke kan vise valide vagtplaner og en driftsform, der er i overenstemmelse med overenskomsten/arbejdsmiljøloven, lige så længe forbeholder vi andre os retten, til at være kritiske.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Fra årsskiftet kan virksomheder skilte med social ansvarlighed

7. oktober 2022 Erhverv

I januar 2023 uddeler partnerskabet Sønderborg i Arbejde for første gang et Sønderborg i Arbejde-mærke for social ansvarlighed. Mærket uddeles for at anerkende de virksomheder, som tager et socialt ansvar og får folk, der har det svært ved at finde fodfæste, i arbejde. Mærket skal hvert år uddeles til lokale virksomheder, som påtager sig et […]

Læs mere...