Debat: Regeringen kan hjælpe danskerne ved at sætte momsen på fødevarer ned

11. maj 2022 Nordborg

Jan Prokopek Jensen, Guderup, skriver: 

De stigende priser rammer pensionister og børnefamilier hårdt. Hvorfor anvender Folketinget ikke momsen, som det indkomstpolitiske redskab, den også er. Sæt momsen ned på eksempelvis fødevarer og børneartikler.

Det kunne også være på brændstof, sund mad, tilsvarende kan momssatsen hæves på de varegrupper vi ønsker at dæmpe forbruget på.

Det er nemt, ubureaukratisk, let at kontrollere, og det kan virke fra dag til dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Momsen blev indført den 3. juli 1967, og kun i en kort periode i ’74 og ’75, er den blevet anvendt som indkomstpolitisk redskab til at regulere danskernes forbrug. Dengang blev momsen sat ned til 9,25 procent i et halvt år til at stimulere danskernes købelyst.

I England er der en momsprocent på 0 på børneartikler. Danmark er et af de få lande i Vesteuropa, der kun har én momssats. Momsen er en selvkontrollerende afgift, der er nem at administrere og kan ændres fra dag til dag – op eller ned, alt efter hvad der er brug for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Folketinget kunne overveje at bruge dette redskab i stedet for alle de forskellige tilskuds- og støtteordninger, der er så svære at kontrollere og sætte i gang.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...