Debat: Regeringens kontanthjælpsloft skaber fattigdom

12. november 2018 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

MF Lisbeth Bech Poulsen, SF og folketingskandidat Nanna Bonde skriver:

Kontanthjælpsloftet rammer børnefamilier benhårdt. Det har kastet tusindvis af børn ud i fattigdom siden 2016 og har ikke fået specielt mange i arbejde.

De seneste år er udviklingen i børnefattigdom steget markant.

Det viser nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Alene her i Sydjylland er Tønder, Sønderborg, Aabenraa og Haderslev blandt de kommuner i landet, der har flest fattige børn. Og desværre står det ikke stort bedre til i resten af landsdelen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da vifra SF afskaffede fattigdomsydelserne sammen med R og S i 2012 var det med til at reducere antallet af fattige børn og indtil 2015 så det faktisk ud til, at kurven var knækket. Siden har regeringen med Lars Løkke i spidsen haft meget travlt med at skære i hjælpen til samfundets allersvageste, og tallene fra AE har i årevis talt deres tydelige sprog: Kontanthjælpsloftet skaber fattigdom og ikke beskæftigelse.

Afskaffelse af kontanthjælpsloftet er derfor vores højest prioriterede krav, hvis vi skal støtte en socialdemokratisk regering. Vi vil ikke nøjes med Socialdemokraternes forslag om en ydelseskommission, der skal undersøge området til bunds.

Artiklen fortsætter under annoncen

For vi ved at kontanthjælpsloftet har sendt tusinder ud i fattigdom.

Danmark er et rigt samfund.

Vi kan give alle børn en god start på livet, og derfor skal vi fjerne kontanthjælpsloftet.

 

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...