Debat: Regionen er tilsyneladende ved at blive en “slyngelstat”

12. juli 2016 REGIONALT

Finn Andersen, Haarby, skriver:

Region Syddanmark er tilsyneladende, ved at udvikle sig til en “slyngelstat” og andet af samme skuffe, som man normalt bestemt ikke vil sammenlignes med.

Ikke mange er jo i tvivl om, at regionens samarbejde med Bios, på mange måder er stærkt betænkeligt, hvilket underbygges af alt det der vælter frem.

Hvad værre er, nu kommer det også frem at regionen og politikerne tilsyneladende prøver at dække over det, ved ulovligt at nægte Beredskabsinfo aktindsigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

En aktindsigt der muligvis ville afsløre fiflen i Bios og AMK (regionens vagtcentral) med en lang række driftstal, for kunstigt at holde responcetiderne.

Er der virkelig ikke et eneste menneske, blandt regionens embedsmænd og politikere der kan se, at dette vanvid ikke kan fortsætte? Man kan da ikke have en offentlig institution som regionen, der skalter og valter med en af grundpillerne i demokratiet, nemlig lovgivningen. Jeg finder det helt utilstedeligt at love, regler og regulativer tilpasses løbende situationen.

Artiklen fortsætter under annoncen

En skærpende omstændighed er her, at det altsammen er for at understøtte og tækkes en utilstrækkelig leverandør. En leverandør (Bios) der må have en alvorlig klemme på politikerne og regionen, siden man er så bange for, at gå i rette med dem.

Man kan selvfølgelig kun gisne, men kunne der være tale om aftalt spil og brudte løfter, ifbm. udbudet og implementeringen?

Har Bios udformet deres lave bud på oplysninger og løfter fra ivrige politikere og embedsmænd, som så ikke har stået til troende?

Artiklen fortsætter under annoncen

Løfter om økonomisk tilskud og underhold?

Teorierne kan være mange og de får ganske god grobund, når politikerne øjensynlig finder det mere passende at holde ferie, end at stoppe en stadig mere og mere alvorlig lavine af kæmpemæssige problemer, der i den grad udstiller hele regionen, som inkompetent, utroværdig og handlingslammet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk