Debat: Ringriderforeningerne skal have et helbredstjek

19. februar 2022 Kultur

Byrådsmedlem Daniel Staugaard, Venstre, skriver: 

Sommeren i år kommer nok mest til at handle om Tour de France, når hele kommunen i nogle dage i juli bliver farvet gul.

Mange politikere, embedsfolk, foreninger, virksomheder og organisationer, har med spænding set frem til at én af verdens største sportsbegivenheder folder sig ud på de sønderjyske landeveje.

Men inden den gule feber for alvor spreder sig, så synes jeg at vi skal kigge på, hvordan vores egen lokalhistoriske kultur har det ovenpå et par år med restriktioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her tænker jeg specifikt på vores mange ringriderforeninger, som i generationer, hver sommer har fyldt landskabet med optog, galger, festtelte og glade mennesker.

Jeg har talt med flere ringriderforeninger, og meldingen er den samme. Nemlig at de seneste års Corona restriktioner har været meget hårde ved deres økonomi og på antallet af frivillige. Samtidig bøvler de også med rigide lovkrav og certificeringer i forbindelse med afholdelse af ringridning.

Dertil kommer så at Kjærs Tivoli, grundet Coronaen, ændrede forretningsmodel i 2021 og ikke længere tilbyder forlystelser og telte som før.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det giver store udfordringer for især de mellemstore ringridninger. Det gælder eksempel Broager Ringridning som kan se frem til en prisstigning på 100.000kr for leje af telt. Før har de kunne leje det store telt billigt hos Kjærs Tivoli, fordi tivoliet samtidig fik lov til at opstille deres forlystelser på ringriderpladsen.

Jeg mener at vi som sønderjyder har en historisk forpligtelse til at hjælpe og styrke vores traditionsrige ringridninger, så kommende generationer også fremover kan deltage i denne særlige sønderjyske folkefest.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor vil jeg gerne opfordre mine byrådskollegaer til at tage denne ekstraordinære situation alvorligt og igangsætte initiativer som kan holde hånden under vores lokale ringridninger. Både på kort sigt, men også på lang sigt. Jeg foreslår at der i første omgang besluttes politisk, at der igangsættes et helbredstjek blandt vores lokale ringriderforeninger, så vi kan få et overblik over de udfordringer som lige nu kan true nogle af dem på livet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...