Debat: Samarbejde på tværs er en forudsætning når det gælder miljøet i fjord, sund og bælt

14. januar 2021 Augustenborg

Slesvigsk Parti skriver:

Kommuner vest og øst for Lillebælt sender en fælles stærk appel til miljøministeren og beder om hjælp til at redde havmiljøet i Lillebælt. Anledningen er et kraftigt iltsvind i det sydlige Lillebælt og Det Sydfynske Øhav.

Det er helt i Slesvigsk Partis ånd både at trække i arbejdstøjet for miljøet og biodiversiteten i Lillebælt, og at de danske kommuner involverer relevante tyske aktører, når det gælder konkrete handlinger.

At Lillebælt-kommunerne sammen slår alarm er godt og statuerer et eksempel. Samarbejde på tværs er en forudsætning for at nå i mål når det gælder miljøet i fjord, sund og bælt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men samarbejdet kan også være til gavn inden for områderne infrastruktur, uddannelse, erhverv og turisme – forudsat at vi fortsætter dialogen.

Det vil vi i Slesvigsk Parti.

Vi foreslår at udbygge og fæstne samarbejdet i kølvandet på det aktuelle initiativ.

Rammen herfor kunne være et geografisk målrettet områdeinitiativ, der kan både sætte gang i og støtte konkrete indsatser, der fremmer vækst og udvikling i det sydlige Lillebæltsområde.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

KunstPunkt: Mindeudstilling for Helene Michelsen

23. oktober 2021 Kultur

Helene Michelsen fra Vemmingbund har malet sit sidste billede. Hun har også bygget sin sidste skulptur, ligesom det er slut med de malede sten og fliser. Nu er der en mindeudstilling i KunstPunkt. “Jeg er datter af Helene Michelsen, men det er min mors fantastiske omgangskreds, der sammen har stablet dette kunstarrangement på benene”. Sådan […]

Læs mere...