Debat: Selvfølgelig skal vi kunne tage imod Dronningen i Gråsten

16. marts 2023 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Ingrid Johannsen, Venstre, skriver: 

Kalenderen siger snart april, påsken nærmer sig og turistsæsonen er så småt ved at rulle i gang. Men handelsstandsforeningerne rundt i Sønderborg Kommune har endnu ikke set en krone til årets turismeindsats. Det har jeg gjort opmærksom på mulige konsekvenser af – indsatser som forvaltningen i Sønderborg Kommune selv peger på i den sag, som de har lagt frem for os byrådspolitikere.

Ja, der skal spares i kommunen – endda massivt – fordi der mangler en økonomisk ansvarlig politisk ledelse af kommunen. Men man også kan spare sig selv ihjel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bliver der ikke bevilget penge til oplagte turist- og handelsmæssige fremstød, så går kuløren af gadebilledet og folkelivet. Bymidterne kommer til at ligge øde hen, og handlen risikerer at tabe modet, hvis der ikke er blomster i kummerne, farver i gadebilledet og gå-på-mod i butikslivet.

Derfor gjorde jeg opmærksom på, det må være en selvfølgelighed at flytte tiloversblevne anlægskroner fra turismeindsatsen. Pengene kan komme en lang række handelsaktiviteter til gode – og ja, jeg satte tingene lidt på spidsen, og gjorde opmærksom på, at pengene blandt andet går til modtagelsen af Dronningen. Eksemplet er så ikke noget jeg har opfundet. De 80.000 kroner til modtagelsen af Dronningen, er det beløb, der fremgår af ansøgningen fra de tre handelsstandsforeninger og dermed et bilag til dagsordenspunktet på sidste uges udvalgsmøde. Så nej, Erik Lauritzen, det er ikke grebet ud af luften.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre er selvfølgelig med på at sikre handelen og bylivet og modtagelsen af Majestæten i Gråsten. Netop ved at bevilge de tiltrængte og fortjente penge til de tre handelsstandsforeninger. Det er et vigtigt anliggende for os som parti. Det har jeg sagt på møder, og det gentager jeg gerne.

Pengene til handelstandsforeningerne i Gråsten, Nordborg og Sønderborg er vigtige. Både for os der bor i kommunen, for de handelsdrivende og i den grad for den oplevelse turister og besøgende får af vores kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fint hvis Socialdemokratiet også vil støtte handelstandsforeningerne i kommunen. Og dermed bakke op om mit forslag om at flest mulige penge sendes ud til handelsstandsforeningerne i stedet for at ryge retur i kommunekassen, som der ellers var lagt op til. Det glæder mig.

Jeg er sikker på, at alle ordentlige mennesker havde kunnet sige det på en pæn måde, frem for trække mig gennem det verbale søle som Erik Lauritzen gør på sin Facebookside. Men det er desværre det, vi igen og igen møder fra Erik Lauritzen. Surhed og personangreb på ikke-socialdemokratiske byrådsmedlemmer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kunne der gives mange eksempler på, men det vil jeg undlade og i stedet glæde mig over, at Socialdemokratiet nu støtter mit forslag om at sikre penge til kommunens handelsstandsforeninger.

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...